Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3243 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Revit nelze zrcadlit projekt

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Saab Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.kvě.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Autocad LT2017, Revit LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 59
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Saab Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Revit nelze zrcadlit projekt
    Zasláno: 06.dub.2021 v 15:46
Dobrý den,
nevím jak je to možně ale některé moje projekty nejdou stranově zrcadlit a otáčet podle projektového severu. Revit napíše "nastala závažná chyba a je nutné výkres zavřít". Zkoušel jsem komplet všechno vymazat a vyčistit a ani prázdný výkres nejde zrcadlit. Pokud  model překopíruji do jiného výkresu není problém - tam vše jde v pohodě. Nevíte čím by to mohlo být?

Odkaz na soubor který nelze zrcadlit

Děkuji za podměty

M
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3596
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2021 v 19:08
Já ho v R2020 normálně ozrcadlím. 
Zpět nahoru
Saab Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.kvě.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Autocad LT2017, Revit LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 59
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Saab Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2021 v 23:24
Tak to je záhada. U mě to prostě nefunguje. Zkoušel jsem už snad všechno. Může to dělat nějaké interní nastavení programu? 
Rád bych se vyvaroval dalším chybám.

Díky


Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3596
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2021 v 18:40
Jediné, co se z toho dá vyčíst, že tam bylo připojené nějaké dwg, tak jedině jestli problém nepřišel skrze něj. Zkoušel jsem měnit skutečný sever, zrcadlit, vše bez problémů.
Zpět nahoru
sonicer Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 20.čvc.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Revit, Autocad, Navisworks
Stav: Offline
Bodů: 208
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sonicer Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.dub.2021 v 08:36
A cílem je to ozrcadlit stále ve verzi 2014?  když to jde 2020 apod?

Pf.
Sonicer - Revit master, plugin developer
BimRvt.cz
Zpět nahoru
Saab Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.kvě.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Autocad LT2017, Revit LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 59
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Saab Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.dub.2021 v 17:59
Dobrý den,
rád bych na to přišel hlavně z důvodu dalšího případného vyvarování se v budoucnu. Výkres byl původně zcela funkční, na tuto chybu jsem přišel až posléze - když jsem chtěl změnit projektový sever.

Jedině co to může ještě dělat jsou importy v rodinách - na kartě správa, styly objektů- importované kategorie. Zde se mi zobrazují importy v rodinách - dají se nějak smazat?

děkuji

M


Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3596
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.dub.2021 v 18:38
Když koukám, co je tam za subkategorie v imported, tak jste tam měl nějaký model auta v dwg, nebo byl součástí něčeho (rodiny). Subkategorie můžete vymazat, ale to problém nebude, spíše opakuju - žádné dwg do Revit modelu. Pokud už je tam musíte mít, tak přes vložený model Revitu. Ale hlavně - sice vám fandím, že se držíte 2014 - jenže pak nějaké rady jsou trochu z vody, přeci jen jsme o dalších 6-8 verzí dále. A i když ten vývoj není nijak dechberoucí, tak přeci jen nějaký je.
Zpět nahoru
Saab Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.kvě.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Autocad LT2017, Revit LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 59
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Saab Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: Včera v 17:03
Dobrý den,

děkuji za odpověď. Je pravda, že časem budu určitě donucen přejít na formu předplatného s výhodou vždy aktuální a optimalizované verze,...uvidíme. 
Ještě se zeptám. Proč se nemá vkládat dwg-čko přímo do revitu? No v LTčku mi nejde připojit dwg grafiku přes rvt. soubor.  Model jako takový se připojí normálně, ale bez dwg. A bohužel import rvt. soboru v LT nelze upravovat, tedy krom skrytí vybraných prvků, nebo nastavení fázování. Pokud tedy chci dwg soubor s např. katastrální mapou, musím je importovat přímo do výkresu a ne přes rvt . Možná se to ale změnilo, u mě to tak je, nebo nevím jak.  
Prostě Revit dokáže i po letech stále překvapovat, a ne vždy v dobrém.

Ještě jednou díky
M
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 8591:VIPNelze zobrazit dialog Informace o projektu (zašedlá ikonka)
Tip 10134:Revit: Rodina je poškozena a nelze ji upravit.
Tip 12621:Jak zadat rozměry v Revitu v jiných jednotkách?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.