Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Saab ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 23.kvě.2013 Lokalita: ČR (PA) Používám: Autocad LT2024, Revit LT 2024 Stav: Offline Bodů: 59 |
![]() Zasláno: 06.dub.2021 v 15:46 |
Dobrý den,
nevím jak je to možně ale některé moje projekty nejdou stranově zrcadlit a otáčet podle projektového severu. Revit napíše "nastala závažná chyba a je nutné výkres zavřít". Zkoušel jsem komplet všechno vymazat a vyčistit a ani prázdný výkres nejde zrcadlit. Pokud model překopíruji do jiného výkresu není problém - tam vše jde v pohodě. Nevíte čím by to mohlo být? Odkaz na soubor který nelze zrcadlit Děkuji za podměty M
|
|
![]() |
|
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3944 |
![]() |
Já ho v R2020 normálně ozrcadlím.
|
|
![]() |
|
Saab ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 23.kvě.2013 Lokalita: ČR (PA) Používám: Autocad LT2024, Revit LT 2024 Stav: Offline Bodů: 59 |
![]() |
Tak to je záhada. U mě to prostě nefunguje. Zkoušel jsem už snad všechno. Může to dělat nějaké interní nastavení programu?
Rád bych se vyvaroval dalším chybám. Díky
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3944 |
![]() |
Jediné, co se z toho dá vyčíst, že tam bylo připojené nějaké dwg, tak jedině jestli problém nepřišel skrze něj. Zkoušel jsem měnit skutečný sever, zrcadlit, vše bez problémů.
|
|
![]() |
|
sonicer ![]() Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 20.čvc.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: Revit, Autocad, Navisworks Stav: Offline Bodů: 223 |
![]() |
A cílem je to ozrcadlit stále ve verzi 2014? když to jde 2020 apod? Pf.
|
|
Sonicer - Revit master, plugin developer
BimRvt.cz |
|
![]() |
|
![]() |
Dobrý den,
rád bych na to přišel hlavně z důvodu dalšího případného vyvarování se v budoucnu. Výkres byl původně zcela funkční, na tuto chybu jsem přišel až posléze - když jsem chtěl změnit projektový sever. Jedině co to může ještě dělat jsou importy v rodinách - na kartě správa, styly objektů- importované kategorie. Zde se mi zobrazují importy v rodinách - dají se nějak smazat? děkuji M |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Když koukám, co je tam za subkategorie v imported, tak jste tam měl nějaký model auta v dwg, nebo byl součástí něčeho (rodiny). Subkategorie můžete vymazat, ale to problém nebude, spíše opakuju - žádné dwg do Revit modelu. Pokud už je tam musíte mít, tak přes vložený model Revitu. Ale hlavně - sice vám fandím, že se držíte 2014 - jenže pak nějaké rady jsou trochu z vody, přeci jen jsme o dalších 6-8 verzí dále. A i když ten vývoj není nijak dechberoucí, tak přeci jen nějaký je.
|
|
![]() |
|
![]() |
Dobrý den,
děkuji za odpověď. Je pravda, že časem budu určitě donucen přejít na formu předplatného s výhodou vždy aktuální a optimalizované verze,...uvidíme. Ještě se zeptám. Proč se nemá vkládat dwg-čko přímo do revitu? No v LTčku mi nejde připojit dwg grafiku přes rvt. soubor. Model jako takový se připojí normálně, ale bez dwg. A bohužel import rvt. soboru v LT nelze upravovat, tedy krom skrytí vybraných prvků, nebo nastavení fázování. Pokud tedy chci dwg soubor s např. katastrální mapou, musím je importovat přímo do výkresu a ne přes rvt . Možná se to ale změnilo, u mě to tak je, nebo nevím jak. Prostě Revit dokáže i po letech stále překvapovat, a ne vždy v dobrém. Ještě jednou díky M
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Proč ne dwg do Revitu? To by asi nejlépe popsal místní support. Jsou ale dva hlavní důvody, co dělaly chaos - vyšší přesnost dwg souřadnic proti revitu (něco se dá zaokrouhlit, ale něco může dělat problém) a vnitřní struktura a obsah dwg, tam může být různý bordel z object enablers, z jiných neautodesk sw, nestandardní bloky atd.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,359 sekund.