Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3726 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Povinné přichytávání

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
barru Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 05.říj.2017
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD 2016
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace barru Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Povinné přichytávání
    Zasláno: 08.dub.2021 v 20:10
Dobrý den, 
je možné nějak nastavit povinné přichytávání na body, aby mi to lomový bod křivky udělalo pouze pokud se chytí na nějaký bod a ne jenom tak v prostoru?
Obkresluji řezy mračna štoly a tohle by mi usnadnilo práci.
Děkuji za odpovědi
Smile
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19922
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2021 v 21:57
Myslíte aby AutoCAD odmítl bod, který není určen uchopením? Vestavěná funkce na to není, ale možná by šlo naprogramovat. Napadají mne dvě cesty - buď zkontrolovat, jestli "pod" bodem existuje jiný objekt, nebo zkontrolovat zda souřadnice původně zadaného a "uchopením" modifikovaného bodu jsou identické.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1580
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2021 v 16:43
No jestli to oklikáváte 3dpoly po nodech a máte zapnuté jen ty, tak toto by mohlo pomoct.
Návod k použití: http://www.lee-mac.com/runlisp.html

(defun c:3dpolynode ( / *error* p r)

   (defun *error* (errmsg)
    (if (not (wcmatch errmsg "Function cancelled,quit / exit abort,console break,end"))
      (princ (strcat "\nError: " errmsg)))
    (setvar 'cmdecho 1)
    (princ))
  
  (setq p (getpoint "\nSpecify start point of polyline: "))
  (setvar 'cmdecho 0)
  (command "_.3dpoly" "_node" p)
  (while (setq r (getpoint p "\nSpecify endpoint: "))
    (if (osnap r "node")
      (progn
(command "_node" r)
(setq p r))
      (princ "\nMissed, try again.")))
  (command "")
  (*error* "end")
  )
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10508:Jak správně vytvořit povrch z vrstevnic a k čemu slouží minimalizace rovných ploch?
Tip 10959:Jak v AutoCAD Civil 3D navrhnout jednotlivé příčné profily pro zemní úpravy?
Tip 6890:Jak v Civilu použít spline křivku jako povinnou hranu?
Tip 3973:Jak v DWG snadno vytvořit digitální model terénu (DMT)?
Tip 8448:Jak převést SOU soubor z Roadpac na FLT soubor pro Civil3D?
Tip 5935:Formát souboru FLT pro povinné spojnice modelu terénu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,094 sekund.