Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3165 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Oblouk složený z více poloměrů

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
vizneto1 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 21.úno.2021
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2018
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vizneto1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Oblouk složený z více poloměrů
    Zasláno: 16.dub.2021 v 15:06
Dobrý den,

rád bych se zeptal, jak lze vytvořit při návrhu trasy oblouk s přechodnicemi složený z více poloměrů.
A jestli se zde dá nějak použít Railway Tools.
Předem děkuji za radu. 
Zpět nahoru
spackovaE Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support

CAD Studio

Přihlášen: 30.říj.2011
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Civil, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 17
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace spackovaE Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.dub.2021 v 17:45
Dobrý den,
v Railway Toolsech je možnost vytvořit motiv přechodnice-oblouk-přechodnice-oblouk-přechodnice zadáním poloměrů oblouků a délkami přechodnic.
V samotném Civilu můžete vytvářet libovolný motiv, např tři oblouky. Doporučuji na to použít plovoucí entity.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1642
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.dub.2021 v 20:38
Dobrý den,
jen doplním odpověď kolegyně. Doporučil bych plovoucí oblouky a přes funkci oblouk z trasy do nich pak "nalil" železniční data. 
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11602:Jak nastavit větší poloměr obloučků revizních obláčků?
Tip 3788:Jak nakreslit oblouk s daným poloměrem a délkou?
Tip 3537:Jak kreslit kružnice a oblouky s přednastaveným poloměrem?
Tip 6905:Nefunguje mi Oddělit na složené 3D těleso.
Tip 2059:Jak nakreslit oblouk daný počátkem, poloměrem a délkou oblouku?
Tip 1348:Jak snadno zjistit délku oblouku?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,109 sekund.