Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3176 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Autocad 2021 a 2022 - problém s tiskem

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Haueisen Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 27.čer.2020
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
AutoCAD 2022 Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Haueisen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Autocad 2021 a 2022 - problém s tiskem
    Zasláno: 18.kvě.2021 v 14:28
Dobrý den. Nevím zda už to zde nebylo někde řešeno. V případě že ano, tak se omlouvám a prosím o nasdílení na správné vlákno. Děkuji.
S instalací Autocadu 2022 (resp. civilu) jsem narazil na problém s tiskem. Mám HP 510. Zpětně jsem problém identifikoval i u verze 2021 u které jsem to z lenosti neřešil a tisknul jsem z verze 2020. Při nastavení tisku nelze tisknout na šířku. Z plotru to vyjede jen na výšku i když je nastavená autorotace. Což znamená plýtvání papírem a zbytečné ořezávání. Při pátrání na zahraničních forech a telefonováním si z podporou HP a servisním technikem jsem zjistil, že to není problém je 510 a HP, ale údajně mají problém s tiskem ať už starší či novější plotry a tiskárny napříč výrobci a to od verze autocadu 2021 (dokonce prý i od verze 2020). Problémy s tiskem jsou různého charakteru. Dle sdělení technika na podpoře o nějakých problémech HP ví a snad se tím zabývají. Obecně jde tedy o problém nekompatibility ovladačů s novými verzemi autocadu. Setkal se někdo z vás s problémy s tiskem u nových verzí cadu? Případně vyřešili jste to nějak?
Martin Haueisen
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1078
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2021 v 14:44
Naučte se tisknout do PDF... pomoci AutoCADové tiskárny DWG2PDF... To AutoAD umí perfektně.
PDF si zkontrolujete, zrevidujete, ..., a pak ho tisknete z Acrobatu (Reader, PRO, to je jedno). A to PDFko se pak určitě bude ještě hodit...☝.
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
Haueisen Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 27.čer.2020
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
AutoCAD 2022 Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Haueisen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2021 v 14:50
PDF samozřejmě umím a dělám je. Nicméně nastavit PDF na tisk na plotru je poměrně časově náročné než tisknout rovnou z autocadu. Navíc né pokaždé se mi to povede vytisknou napoprvé ve správném měřítku nebo správně otočené, abych netisknul zbytečně na výšku a nemusel ořezávat. Tisknout PDF rozhodně není cesta, kterou bych chtěl jít :-(
Martin Haueisen
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2020 / alt. QCad Prof.
Stav: Offline
Bodů: 1197
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2021 v 15:02
O jaký jde operační systém? Problém mohou způsobovat ovladače tiskárny po aktualizaci OS.

Obecné řešení zde:
nebo tady

=^..^=
Zpět nahoru
Haueisen Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 27.čer.2020
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
AutoCAD 2022 Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Haueisen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2021 v 15:03
Ještě doupřesním problém. V autocadu mám možnost nastavit si 5 uživatelských velikostí formátu. Ve verzi 2020 se mi pak tyto formáty objevují s textem v závorce (na šířku) (na výšku). Tedy je tam pak 10 možností. Ve verzi 21 a 22 toto zmizelo. Z plotru to pak jede na výšku.
Martin Haueisen
Zpět nahoru
Haueisen Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 27.čer.2020
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
AutoCAD 2022 Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Haueisen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2021 v 15:05
Původně odeslal(a) vbehun vbehun napsal(a):

O jaký jde operační systém? Problém mohou způsobovat ovladače tiskárny po aktualizaci OS.

Obecné řešení zde:
nebo tady


WIN 10 64 bit.
Martin Haueisen
Zpět nahoru
Haueisen Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 27.čer.2020
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
AutoCAD 2022 Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Haueisen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.kvě.2021 v 08:04
Poslední odkaz na diskuzi přesně vystihuje můj problém. Tuto diskuzi jsem si pročítal už dříve. Závěr z ní je, že autodesk už nebude podporovat tiskárny se starými ovladači pro Win XP, Vista atd. Jsou tam řešení jako instalace obecného ovladače (to jsem zkusil, ale nenajde mi HP 510), použít ovladač pro HP 450 (to jsem nezkoušel), napsat si makro (to je asi nad mé schopnosti) a nainstalovat starý ovladač v 7.10 (nevěřím že to pomůže). Takže buď na tento problém zareaguje autodesk nějakou aktualizací aby byli i nadále podporovány starší neaktualizované ovladače a nebo budou muset výrobci udělat nové ovladače pro WIN 10. Což se jim asi nebude chtít, protože je pro ně výhodnější, když si koupím nový plotr, že?
Martin Haueisen
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1078
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.kvě.2021 v 08:48
Nechci na Vás tlačit, ale PDF je  cesta.... to se naučíte jednu a mate to... 
AutoCAD to může mít každý rok jinak a vy to neovlivníte ;-)
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
Haueisen Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 27.čer.2020
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
AutoCAD 2022 Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Haueisen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.kvě.2021 v 08:55
Původně odeslal(a) splonk splonk napsal(a):

Nechci na Vás tlačit, ale PDF je  cesta.... to se naučíte jednu a mate to... 
AutoCAD to může mít každý rok jinak a vy to neovlivníte ;-)

No já bych se nejdříve rád ujistil, že je to tak jak si myslím. A to že už autodesk nebude podporovat starší tiskárny. Proto jsem založil toto vlákno, abych zjistil, jestli je to jen můj individuální problém, nebo je nás tu víc, resp. se to bude týkat všech se starými plotry. Samozřejmě je PDF cesta, ale proč bych měl akceptovat komplikovanější způsob jak dostat výkres na tisk, když existuje pohodlnější cesta ... a je jedno jak starý plotr mám. Přeci nebudu pořizovat každých 5 let nový, když ten starý pořád slouží dobře. Jenže to samozřejmě není byznys, který by si výrobci hardwaru a softwaru představovali ... peníze se přeci musí točit, ne? :-)
Martin Haueisen
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20034
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.kvě.2021 v 11:37
V hodně starých verzích AutoCADu řešil Autodesk podporu jednotlivých značek a modelů plotrů (příkaz SPRÁVCEPLOTRŮ). Už delší dobu jsou ale plotry řešeny stejně jako ostatní tiskárny, tedy buď specializovaným ovladačem od výrobce, nebo přímo odkazem na systémovou tiskárnu Windows. Žádnou jinou podporu od AutoCADu (Autodesku) nepotřebujete.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Haueisen Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 27.čer.2020
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
AutoCAD 2022 Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Haueisen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.kvě.2021 v 12:35
Narazil jsem na další problém. Do lyaoutů standardně vkládám excelovské tabulky (např. rozpiska, vytyčení, atd.). Nyní při exportu do PDF mi to inverzně obrátí barvy viz. príloha
Připojené souborypdfuploads/97560/2020-12_-_Situace_04.pdf

S touhle verzí je prostě něco špatně ... :-(
Martin Haueisen
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6071
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.kvě.2021 v 13:00
Podívejte se do vlastností OLE objektu (tabulky) a zkuste změnit kvalitu tisku z monochrome na vysokou kvalitu.
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
Haueisen Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 27.čer.2020
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
AutoCAD 2022 Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Haueisen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.kvě.2021 v 13:46
Původně odeslal(a) PepaR PepaR napsal(a):

Podívejte se do vlastností OLE objektu (tabulky) a zkuste změnit kvalitu tisku z monochrome na vysokou kvalitu.

Děkuji za radu. Pomohlo to, ale kvalita je o poznání horší než při volbě monochrome :-(
Martin Haueisen
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20034
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.kvě.2021 v 13:58
OLE objekty nejsou úplně nejspolehlivější nástroj pro sdílení dat. Zkuste tabulky rovnou vkládat jako AutoCAD entity.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12929:Mohu použít Inventor 2022 s PDM systémem Vault 2021?
Tip 12980:Zakoupil jsem AutoCAD 2022, ale na počítači mám dosud Win7 - jak jej nainstalovat?
Tip 12958:3D modely skutečných závitů v Inventoru 2022 a 2021.
Tip 12922:Přehled CAD formátů podporovaných v Inventoru 2022 (import/export/AnyCAD).
Tip 12981:Jak z Civilu vygenerovat VFZE.
Tip 10435:Kompatibilita Autodesk software s Windows 10 a s .NET 4.6/4.7/4.8.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,267 sekund.