Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
klimji88 ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 20.kvě.2020 Lokalita: ČR (MS) Používám: Fusion360, Inventor Stav: Offline Bodů: 70 |
![]() Zasláno: 21.kvě.2021 v 12:07 |
Zdravím, proč když vložím sestavu do sestavy a dám ji ukotvit, tak se mi ta daná sestava pořád hýbe? Nezůstane ukotvena ... A vůbec celkově vazbení ve Fusionu se mi zdá že funguje jak se mu chce. Umíte někdo poradit ? Díky Jirka
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21882 |
![]() |
Ve Fusion jsou Spoje, ne Vazby. Máte to skutečně jako komponentu nebo komponenty a mají ve stromu zobrazen připínáček ukotvení?
|
|
![]() |
|
klimji88 ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 20.kvě.2020 Lokalita: ČR (MS) Používám: Fusion360, Inventor Stav: Offline Bodů: 70 |
![]() |
Ano spoje, nakonec jsem musel ukotvit všechny díly podsestavy. Ale nejde mi do hlavy jedna věc. potřebuju zavazbit matku na šroub a ať tam dám jakývkoliv spoj, tak se mi pořád matice otáči kolem osy šroubu. I když zamknu úhlovou vazbu. Můžu dělat co chci a nejde to...
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21882 |
![]() |
To by se měla otáčet, ne? Válcový spoj by měl postačit, plus patřičné meze pohybu. Popř. přidat ještě rotační spoj.
|
|
![]() |
|
![]() |
Díl mi pořád rotuje když se ho dotknu. V jakemkoliv systému v kterém jsem dělal to fungovalo(inventor,solidworks). Zavazbil jsem uhlovou vazbu a bylo. Ve fusionu mi to nejde pomačkal jsem všechny vazby,k teré tam jsou a když chytnu na součást např. šroub tak pořád rotuje dokola edit: už jsem na to asi přišel problém byl v ukotvení podsestavy, proto mi to pořád rotovalo Upravil klimji88 - 24.kvě.2021 v 11:18 |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Když tak postup viz zde:
|
|
![]() |
|
![]() |
Ještě jedna věc Válčím se spojením vazeb Chci např. v sestavě zavazbit rovinu xy dílu k rovině, která je v sestavě. Ať dělám co dělám nejsem schopný uchopit rovinu edit 1: at nezakládám další příspěvek. Potrebuju vložit stp model do sestavy. model v pohodě vložím, ale když chytnu za díl tak se mi nechýbe cely stp ale jen jednotlivá část. Jak vložit STP sestavu, aby zustal kompletně zavazbena jak byla původně a ne že se mi rozpadne na jednotlivé kousky Díky
Upravil klimji88 - 25.kvě.2021 v 19:40 |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Snažíte se tam pořád naroubovat vazby, ale Fusion 360 nemá vazby, nýbrž spoje. STEP neobsahuje informace o vazbách, ale vzájemné vztahy dílů v importované STEP sestavě lze celkem rychle obnovit pomocí Spojů a Spojů z aktuální polohy (as-built).
|
|
![]() |
|
![]() |
a máte tedy nápad jak spojit přes funkci joint dvě roviny ? |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Spoje ve Fusion fungují přes geometrii, takže pokud to opravdu nutně musí být rovina, tak např. pomocný nebo promítnutý náčrt.
|
|
![]() |
|
Honza Lichý ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 26.dub.2021 Lokalita: ČR (PL) Používám: Fusion Stav: Offline Bodů: 12 |
![]() |