Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3958 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

formát pole atributu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Jiri Pospisil Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.úno.2021
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad LT 2016
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri Pospisil Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: formát pole atributu
    Zasláno: 29.kvě.2021 v 07:15
Dobrý den,
mám nadefinovaný atribut pomocí pole a potřeboval bych jeho číselnou hodnotu upravit pomocí převodního faktoru v doplňkovém formátu, který ale není aktivní (kolonka je vyšedlá a nastavená na hodnotu 1). Je prosím nějaké nastavení, aby převodní faktor byl aktivní a mohl ho upravit např. na hodnotu 0.1?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20253
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.kvě.2021 v 08:49
O jakou hodnotu/vlastnost jde? Výraz pole si můžete tvořit i sám. Vyjděte z výrazu zobrazeného v dialogu Pole, zkopírujte si jej a upravte dle potřeby, pak jej vložte do běžného textu, atributu nebo jiného textového objektu.

Např. převodní faktor doplníte přidáním kódu:
%ct8[0.1]
do sekce \f.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Jiri Pospisil Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.úno.2021
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad LT 2016
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri Pospisil Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.kvě.2021 v 17:33
Jedná se o následující hodnotu viz obrázek
Do výrazu pole mám dopsat kód převodu, ale nejde mi tam nic dopsat.
Děkuji za vysvětlení.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 101425/format_pole_atributu.jpg

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20253
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.kvě.2021 v 17:48
Nedopisujete to do dialogu Pole, ale rovnou do toho dialogu Aktivní blok - Výchozí. Výraz se po vložení automaticky změní na dynamickou hodnotu.

Ve vašem případě bude ten výraz vypadat nějak takto:
%<\AcObjProp Object(%<\_ObjId 140687253210336>%).StartPoint \f "%lu2%pt2%pr2%ct8[0.1]">%
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Jiri Pospisil Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.úno.2021
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad LT 2016
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri Pospisil Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.kvě.2021 v 18:15
Moc děkuji. Už to funguje.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12308:VIPJak propojit vlastnosti DWG výkresů, text.pole a atributy rohového razítka s metadaty PDM systému Vault (Vault Data Standard)?
Tip 4804:Dynamický popis dynamického bloku.
Tip 5338:VIPAutomatický atribut s hodnotou souřadnice přepočtenou koeficientem (aritmetický výraz v textovém poli).
Tip 5318:Jak v bloku nastavovat dva atributy vždy na stejnou hodnotu?
Tip 3732:Na jednom počítači se nezobrazuje šedivé pozadí polí.
Tip 11567:AttDefault resetuje atributy bloků na výchozí hodnoty.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.