Diskuzní fórum, poradna
|

Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
steidl ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 20.zář.2017 Lokalita: ČR (PL) Používám: AutoCad LT2018 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() Zasláno: 11.srp.2021 v 12:42 |
Zdravím, setkal jsem se s komplikací, kdy mi od arch. studia chodí výkresy zpracované v ArchiCADU. Model se pokaždé při posunutí (překreslení) dost seká a je pro mne zdlouhavé v něm pracovat. Párkrát se mi povedlo nešvar opravit odstraněním složitých výplní, ale často už mám povypínané skoro vše a stále se seká. Přitom se jedná o .dwg, žádnou konverzi. Dále naprosto mizí typy čar, které musím neustále opravovat. Setkal jste se s tím někdo? Existuje nějaký modul, který by tento problém se souborem vyřešil? Díky za rady
![]() |
|
![]() |
|
Kosík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: ACA 2017 + DT+, Revit 2017 Stav: Offline Bodů: 526 |
![]() |
Přeji příjemný den Chtějte od zpracovatele v Archicadu soubory shx. Odstraňte duplicitní objekty, vyčistěte výkres. Vyberte jen ty entity, co potřebujete ke své práci a vložte je do nového výkresu. Výkres dwg z Archicadu není "skutečný" výkres dwg. Pokud používáte dodaný výkres jako podklad, podložte si jej jako xref. Jan Kosík
|
|
![]() |
|
steidl ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 20.zář.2017 Lokalita: ČR (PL) Používám: AutoCad LT2018 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() |
Děkuji za reakci. "Vyčištění" výkresu provádím vždy, překopírovat potřebné je první věc kterou jsem zkoušel, ale bez úspěchu. Bohužel využít výkres jen jako referenci nemohu. Zkusím to s tím shx, snad to pomůže.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Dodáváme produkty Autodesk Stav: Offline Bodů: 21265 |
![]() |
Archicad, stejně jako řada dalších aplikací, neukládá soubory v pravém formátu DWG, ale jen s příponou .dwg. Ty pak způsobují různé typy problémů (nejen v AutoCADu). Možná si zkuste vyžádat .dxf nebo výkres rozdělený do více souborů.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,625 sekund.