Diskuzní fórum, poradna
|

Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Ralkone ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 30.říj.2021 Lokalita: ČR (LB) Používám: AutoCAD2018 Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() Zasláno: 30.říj.2021 v 23:00 |
Zdravím. Prosím o pomoc! Jak docílím toho, aby červeně zvýrazněné kružnice doléhaly na okolní elipsy? V podstatě mi jde o určení pozice středu zvýrazněných kružnic.
(moc prosím o pomoc. Zoufalství mě donutilo vytvořit si zde registraci, což v mém případě svědčí o obrovském utrpení :D) Upravil Ralkone - 30.říj.2021 v 23:56 |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Dodáváme produkty Autodesk Stav: Offline Bodů: 20919 |
![]() |
Při kreslení, určení poloměru, ukázat na eliptický oblouk s uchopovacím režimem NEJbližší.
|
|
![]() |
|
Ralkone ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 30.říj.2021 Lokalita: ČR (LB) Používám: AutoCAD2018 Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() |
Děkuji za odpověď, ale podstata mého problému je, jak z dostupných informací ve výkresu určím pozici středu zvýrazněných kružnic. (omlouvám se, zadal jsem můj dotaz až příliš všeobecně :)) Jde spíš o geometrický problém než o ovládací prvky AutoCADu :)
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Dodáváme produkty Autodesk Stav: Offline Bodů: 20919 |
![]() |
Aha, to je opravdu spíš geometrická úloha. Bude záležet zda je známý/fixní poloměr, od pohledu by možná stačilo protáhnout hlavní osy těch elips. Ale pokud všechno selže, je pro tento typ obecných úloh určena naše freeware utilita MoveTill (najde první dotyk) - viz:
|
|
![]() |
|
johny ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: C3D 2022 Stav: Offline Bodů: 1648 |
![]() |
No nabízí se nakreslit kružnici metodou tečna-tečna-poloměr... jenže to by musel autocad podporovat tečnu od elipsy.
Asi nejlepší metoda pak bude udělat ekvidistanty elipsám o poloměru kružnice no a v průsečíku ji nakreslit. To by snad mělo být dostatečně přesné.
|
|
![]() |
|
![]() |
Mockrát děkuji za odpověď. Povedlo se! Je to tam! Konečně můžu v klidu spát.. :D
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,139 sekund.