Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4567 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Dotaz

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Ralkone Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 30.říj.2021
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
AutoCAD2018
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ralkone Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Dotaz
    Zasláno: 30.říj.2021 v 23:00
 Zdravím. Prosím o pomoc! Jak docílím toho, aby červeně zvýrazněné kružnice doléhaly na okolní elipsy? V podstatě mi jde o určení pozice středu zvýrazněných kružnic.
(moc prosím o pomoc. Zoufalství mě donutilo vytvořit si zde registraci, což v mém případě svědčí o obrovském utrpení :D)

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 105002/CAD_exercises_40_2021-10-30_22-59-38.jpg



Upravil Ralkone - 30.říj.2021 v 23:56
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20231
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.říj.2021 v 23:07
Při kreslení, určení poloměru, ukázat na eliptický oblouk s uchopovacím režimem NEJbližší.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Ralkone Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 30.říj.2021
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
AutoCAD2018
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ralkone Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.říj.2021 v 23:52
Děkuji za odpověď, ale podstata mého problému je, jak z dostupných informací ve výkresu určím pozici středu zvýrazněných kružnic. (omlouvám se, zadal jsem můj dotaz až příliš všeobecně :)) Jde spíš o geometrický problém než o ovládací prvky AutoCADu :)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20231
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.říj.2021 v 07:47
Aha, to je opravdu spíš geometrická úloha. Bude záležet zda je známý/fixní poloměr, od pohledu by možná stačilo protáhnout hlavní osy těch elips. Ale pokud všechno selže, je pro tento typ obecných úloh určena naše freeware utilita MoveTill (najde první dotyk) - viz:
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1623
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.říj.2021 v 12:33
No nabízí se nakreslit kružnici metodou tečna-tečna-poloměr... jenže to by musel autocad podporovat tečnu od elipsy. 
Asi nejlepší metoda pak bude udělat ekvidistanty elipsám o poloměru kružnice no a v průsečíku ji nakreslit. To by snad mělo být dostatečně přesné.
Zpět nahoru
Ralkone Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 30.říj.2021
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
AutoCAD2018
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ralkone Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.říj.2021 v 21:13
Mockrát děkuji za odpověď. Povedlo se! Je to tam! Konečně můžu v klidu spát.. :D
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2474:VIPJak zapnout/vypnout zlomky AutoStack v Mtextu?
Tip 5411:VIPJak odlišit bloky stejného jména z různých DWG výkresů?
Tip 8678:Jak vyvolat aktualizaci tabulky extrakce dat?
Tip 2191:Chyba při spouštění uloženého externího dotazu.
Tip 8139:Chyba při vytváření šroubového spoje: Dotaz na server obsahového centra selhal
Tip 2555:Chyby při načítání geometrie Oracle Spatial do Mapu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.