Diskuzní fórum, poradna
|

Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
lukisek179 ![]() Diskutér ![]() ![]() Přihlášen: 11.srp.2017 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor 2015, Inventor 2022 Stav: Offline Bodů: 18 |
![]() Zasláno: 08.lis.2021 v 11:12 |
Zdravím, mám dotaz ohledně kusovníku.
Potřebuji dva kusovníky - jeden výrobní a druhý sestavní. Mám nastavené šablony, v nich vytvořené kusovníky. Když je ale pak otevřu, tak vždy je tam jen jeden kusovník, když uložím ten, co potřebuji aby v té šabloně byl, tak se to zase změní ve všech šablonách. Nevíte prosím, jak to rozdělit? Děkuji
|
|
Lukáš
|
|
![]() |
|
Navara ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Arkance Systems support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 08.zář.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1620 |
![]() |
Dobrý den,
Přesně nerozumím vašemu požadavku. Ve výkresu můžete mít nastaveno několik stylů kusovníku, které se mohou lišit definicí sloupců. Na výkres potom můžete umístit kusovník a nastavit mu požadovaný styl. Na jednom výkrese můžete mít několik kusovníků s různým stylem. Ale všechny kusovníky musí odkazovat na stejné zobrazení rozpisky strukturované/pouze součásti. V jednom výkrese není možné kombinovat více kusovníků s různou rozpiskou.
|
|
![]() |
|
rys-kt4 ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 21.lis.2011 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor - PrDSU, Solid Edge Stav: Offline Bodů: 455 |
![]() |
Toto je zajímavá otázka, kterou docela často využívám.
Postup pro SE: - první kusovník vytvořím jakýkoliv a je tedy první a aktivní - druhý/třetí ... kusovník vytvořím opět jakýkoliv, ale se stejnou strukturou Chci li však druhý kusovník jinak strukturovaný, tak je zde při vkládání nového kusovníku volba "popojit s aktivním" (kusovníkem). Pokud zadám "ne", mohu vložit kusovník s odlišnou strukturou. Není něco takového ukryté také v Inventoru? |
|
JanB.
|
|
![]() |
|
Navara ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Arkance Systems support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 08.zář.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1620 |
![]() |
Nevím, podle mě to nejde.
Hlavně s ohledem na čísla pozic, která mohou být pro různé rozpisky různá.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 21.lis.2011 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor - PrDSU, Solid Edge Stav: Offline Bodů: 455 |
![]() |
Ano, to je pravda. Čísla pozic jsou pak logicky odlišná.
S tím je třeba počítat.
|
|
JanB.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Jenom malý příklad použití:
V sestavě je strukturovaný kusovník zpravidla primární, včetně propojení s pozicemi. Kusovník jako seznam (pouze součásti) používám např. k doplnění výkresu o tabulku/kusovník sumarizace metráže "řezaných" profilů, hadic a potrubí, popř. sumarizace vybraných součástí (typicky čidel apod....) - a to hlavně z důvodů následného použití výkresu při montáži a instalaci příslušné skupiny / sestavy dle různých požadavků. Tyto doplňkové sumarizace lze však dělat jen v kusovníku "pouze součásti". V takovémto doplňujícím kusovníku pak ale čísla pozic neuvádím, ale naopak uvádím "skladová čísla", jako uživatelskou vlastnost, která jsou stejná pro celý projekt i všechny výkresy, na číslech pozic nezávislá. (Čísla pozic jsou v podstatě pro každý výkres sestavení jedinečná, což je naprosto běžné. Sjednocení čísel pozic pro celý projekt propsáním čísle pozic z nejvyšší sestavy do iVlastností se zde již iLogicem myslím řešilo.)
|
|
JanB.
|
|
![]() |
|
lukisek179 ![]() Diskutér ![]() ![]() Přihlášen: 11.srp.2017 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor 2015, Inventor 2022 Stav: Offline Bodů: 18 |
![]() |
Jde mi o to, že mám dvě šablony.
Jedna je pro výrobní výkres a druhý pro sestavní výkres. Každá šablona má jinak udělaný kusovník. Sestavní má třeba v kusovníku č. výkresu. Vytvořil jsem tedy dva kusovníky, a každý vložil do potřebné šablony. Poté jsem dal uložit kopii jako šablonu. Problém pak nastává, když dám vytvořit nový soubor, tak se mi v obou šablonách otevře stejný kusovník. Vždy ten, který jsem ukládal jako poslední. Přitom já potřebuji, aby byl v každé šabloně ten kusovník jiný. A dále mne zajímá, když vytvořím kusovník, dám export, jak ho vložím do "jiného" počítače (knihovny). Děkuji
|
|
Lukáš
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Jde o funkci stylů výkresu, kde se definuje i styl kusovníku.
V Editoru stylů lze styly exportovat i importovat pomocí XML (do jiného PC). Kde toto v Inventoru je přesně, si již nepamatuji, nicméně to snadno naleznete. Zda lze určitý styl kusovníku svázat s vybranou šablonou nevím. To asi nejde ani v SE. Zatím kusovníky vkládám tak, že při vládání určím, vyberu si, požadovaný styl kusovníku. To platí jak pro Inventor, tak pro SE. To co chcete vy, tak to tedy zkuste obejít: - Udělejte výkres nějaké sestavy s kusovníkem sestavy, sestavu vymažte a ponechte prázdný sestavový kusovník. Výkres následně uložte jako šablonu sestavy. - To samé zkuste se součástí s kusovníkem součástí, popř. svařencem. Tento postup funguje normálně, potřebuji li změnit zdrojový (referencovaný) model za jiný - běžná praxe pro výkresy dost podobných dílů i sestav jak ušetřit čas. (V SE lze pro tento případ vytvořit výkresové šablony včetně určení a umístění pohledů, možná má nový Inventor něco podobného.)
Upravil rys-kt4 - 18.lis.2021 v 16:49 |
|
JanB.
|
|
![]() |
|
Ľubomír Pápay ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: Slovensko Používám: AIS2009, AIS 2012 Stav: Offline Bodů: 944 |
![]() |
Zdravím, neviem či správne rozumiem, ale to čo chcete je naprosto v poriadku. Vy asi nemáte v príslušnej šablóne uložený príslušný štýl s príslušným kusovníkom...Ja to používam rovnako, na Party mám jednu šablónu aj príslušným kusovníkom (ano mám tam kusovník ktorý má len jeden riadok) a na Zostavy maám ďalšiu šablónu s príslušným kusovníkom... |
|
Ľubomír Pápay
Inventor 2009,2012 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,313 sekund.