Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4435 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Autocad 2017

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Ondra.1973 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 30.kvě.2013
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Autocad 2012
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondra.1973 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Autocad 2017
    Zasláno: 10.lis.2021 v 08:44
Dobrý den,
jsem podprůměrný uživatel AUTOCEDU a proto se předem omlouvám za možná hloupou otázku. Přešel jsem z Autocadu 2013 na Autocad 2017 a nemůžu otevřít soubory .dgn, které jsem ve verzi 2013 běžně otvíral. Také musím všechny soubory . dwg otvírat z průzkumníku a nelze je otevřít z  Autocedu 2017. Prosím o radu, zda je zapotřebí doinstalovat nějaký doplněk?nebo je problém v nastavení!!
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20231
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.lis.2021 v 08:48
Začněme těmi DWG. Proč je "nejde" otevřít v AutoCADu? Hlásí to nějakou chybu? Spadne? Nefunguje příkaz _OPEN?
U těch DGN to také hlásí nějakou chybu? Má AutoCAD nainstalované aktuální hotfixy? V jakém je to operačním systému?
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Ondra.1973 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 30.kvě.2013
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Autocad 2012
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondra.1973 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.lis.2021 v 09:10
Dobrý den,
soubory .dwg nejdou otevřít  z horní lišty protože ikona kliknutí je zablokovaná( nelze na ní kliknout. U souboru .dgn  po kliknutí  v liště "otevřít soubor DGN " se mi to hodí na příkazový řádek " dgninport" a ručně vypsanou cestu k souboru nenajde a Autocad se zasekne a musím ho resetovat.
Zpět nahoru
Ondra.1973 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 30.kvě.2013
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Autocad 2012
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondra.1973 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.lis.2021 v 09:12
doplňuji..  operační systém- WIN 10
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20231
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.lis.2021 v 09:23
Verze 2013 není s Win10 kompatibilní, tam bych problémy čekal. Verze 2017 kompatibilní je, ale s novými verzemi Win10 je až po instalaci následných hotfixů, takže pro jistotu ověřte (alespoň "Update 1").

Výzva k zadání souboru přes příkazový řádek je důsledek nastavení FILEDIA na 0, vraťte na 1.

Zdánlivé zaseknutí v příkazech s dialogy (otevření, import) ukazuje na možné odtažení dialogů "mimo obrazovku". Neměnil jste rozlišení nebo nepřecházel z dvouobrazovkové konigurace? Zkuste reset profilu.



Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10931:Převod PDF na DWG entity AutoCADu.
Tip 12030:Jak spustit AutoCAD pro Mac OS 10.14 Mojave?
Tip 11621:Chyba při spuštění: Systém nemůže otevřít zadaný soubor nebo zařízení
Tip 11248:Obrovská nečitelná písmena v paletě Vlastnosti.
Tip 10873:Pozor při nastavování truecolor odstínu v režimu HSL v AutoCADu 2017.
Tip 11144:AutoCAD: Načtení souboru uživatelských úprav se nezdařilo.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,328 sekund.