Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4293 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

půdorysná kóta výšky stěny

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Žufi Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 11.srp.2009
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad2022 + Cadkon2022, Revit2019
Stav: Offline
Bodů: 142
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Žufi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: půdorysná kóta výšky stěny
    Zasláno: 11.lis.2021 v 11:44
Zdravím, co dělám špatně, když chci zakótovat výšku stěny v půdoryse? 
spodní hranu (spodní výšku) zobrazuje korektně, u horní výšky ukáže jen otazníky, a jako horní hodnotu ve vlastnostech ukazuje nějakou nesmyslonou hodnotu  
Stěna je rovná, bez úprav profilu, ve 3D ukazuje správné výšky. 
A včil, co dělám špatně? 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 18106/kota_stěny_pudorys.jpg



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 18106/kota_stěny_3D.jpg


Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3689
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.lis.2021 v 14:37
Vy nic, ale Revit musí při zobrazení té informace vidět na obě hrany (proč to tak je nevím), ale normálně tu horní nevidíte, proto ten ? . Zkuste si rovinu řezu v tom půdorysu změnit nad horní hranu stěny a údaj se objeví.
Ale můžete to vyřešit popiskou, ta umí zobrazit ty údaje z vlastností stěny, akorát horní hrana je vypočtený parametr.


Upravil Peter Jirat - 11.lis.2021 v 14:45
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3689
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.lis.2021 v 15:26

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 74/exc_2021-11-11_15-25-47.PNG

Kóta v zalomené výšce pohledu <> Výšková kóta v normálním půdorysu <> Popiska stěny

Zpět nahoru
Žufi Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 11.srp.2009
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad2022 + Cadkon2022, Revit2019
Stav: Offline
Bodů: 142
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Žufi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.lis.2021 v 06:59
Nebudu si kazit zážitek ze Svatomartinského a nadávat, napíšu to do kolonky: "to_nejde_jednoduše_protože_Revit " a budu si to dopočítávat. děkuji
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12621:Jak zadat rozměry v Revitu v jiných jednotkách?
Tip 4869:Jak v Revitu vytvořit skloněný pohled?
Tip 9925:Jak vytvořit kóty oken s výškou otvoru a parapetu?
Tip 3876:Výšky podlaží v Project Navigatoru jsou 10x nebo 100x větší.
Tip 5577:Po exportu z Civil 3D do starší verze DWG jsou všechny vrstevnice v nule.
Tip 6230:Jak nastavit zobrazení výškových kót Revitu ve tvaru ±0.000, +1.000 ?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 1,125 sekund.