Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3430 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Styl textů

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
dusicka Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 11.pro.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Revit 2012
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace dusicka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Styl textů
    Zasláno: 10.úno.2022 v 14:27
Dobrý den,
řeším problém s otevřením výkresu od kolegy, který používá AutoCAD 2015 a typ písma Arial CE. Typ písma jsem si nainstalovala do Ovládacích panelů/Písma (Win10). Když jeho výkres otevřu v mém AutoCADu 2021, stále se mi písmo zobrazuje špatně, je rozhozené a v typu Arial. Uměl by mi někdo poradit, jaké nastavení mám špatně?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.úno.2022 v 17:35
"Arial CE" býval alias písma Arial nastavený na středoevropské kódování znaků - ve stařičkých Windows. Může to ale být i nějaký speciální font stejného jména. Ten font jste dostala od autora výkresu? TTF nebo SHX?
Neměl by ale být problém přemapovat na jiné písmo popř. přemapovat nějaké nestandardní kódování českých znaků na standardní a Arial.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
dusicka Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 11.pro.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Revit 2012
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace dusicka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.úno.2022 v 08:15
Font jsem si stáhla, tak mi to doporučil i kolega. Písmo se změní pouze když ho manuálně opravím na typ písma Arial CE, jenže v dokumentu je tolik textů, že by to byl nesmysl vše opravovat. Navíc texty se některé překrývají a jsou rozhozené.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.úno.2022 v 08:23
Pokud je písmo potřeba "opravovat", pak ten původní font evidentně nebyl nalezen - v nastavení Stylu je tedy asi odkazován jiným jménem. Jak se dané písmo jmenuje po jeho nainstalování ve Windows a jak v dialogu Písmo v AutoCADu?
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
dusicka Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 11.pro.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Revit 2012
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace dusicka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.úno.2022 v 08:46
Ve windowsu je nainstalován Arial CE, který je taky takto označen v panelu formátování a přijde mi, že při změně na toto písmo to nereaguje. Natož v panelu písma je označeno písmo arial ce. Může to dělat i malé velké písmo?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.úno.2022 v 17:44
To ne, ale může to dělat ten aliasing - viz https://www.cadforum.cz/cz/qaID.asp?tip=244
Jak se jmenuje ten .TTF soubor (pokud je to TrueType písmo) a jak vypadá dialog Písmo?
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
dusicka Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 11.pro.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Revit 2012
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace dusicka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.úno.2022 v 19:23
Děkuji Vám za pomoc, zkusíme se sladit s kolegou na jiném fontu. Snad to bude bez problémů. Smile
Zpět nahoru
Kotlaba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
už žádné
Stav: Offline
Bodů: 373
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kotlaba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.úno.2022 v 10:06
Kdysi jsem laboroval s fonty, měl jsem k tomu "výkres", měl by tu být ke stažení v sekci Download jako UNICODES.DWG, třeba by vám mohl pomoci.

EDIT:
Vzpomněl jsem si, že před pár lety jsem se možná s něčím podobným setkal:



Upravil Kotlaba - 13.úno.2022 v 10:47
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3737:Změna měřítka kóty mi nezmění výšku kótovacího textu.
Tip 1957:Jak změnit velikost písma v rozpisce Inventoru?
Tip 3710:Styl písma mi nenabízí volbu Kurzíva nebo Tučné.
Tip 12260:Jak zobrazit toleranci kóty jinou barvou?
Tip 8379:Víceřádkové popisy GIS dat v Mapu.
Tip 10076:Podporované kombinace licencí Inventor a Nastran In-CAD.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,313 sekund.