Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3586 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Win 11 + Správce hlastností hladiny

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
hhuhu Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.bře.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad2009
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hhuhu Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Win 11 + Správce hlastností hladiny
    Zasláno: 21.úno.2022 v 11:55
Zdravím,
žádost na uživatele Autocadu s Windows 11:

Pro správu hladin ve výresu používám filtry skupin (Správce vlastností hladiny). Hladiny do vytvořených skupin vkládám přetažením hladiny myší z pravé strany panelu, (kde se nalézají všechny vytvořené hladiny) doleva do konkrétních filtrů skupin.

Ve Win11 mi nelze hladinu myší "uchopit" a přetáhnout doleva do konkrétního stavu skupin. Můžete, prosím, vyzkoušet, zda se toto projevuje jen u mně nebo se to děje všude?

Díky.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2022 v 13:22
Dobrý úlovek. Projevuje se všude. Asi to není úplně typický pracovní postup, nicméně nekompatibilita to je. Pošleme to do továrny.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
hhuhu Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.bře.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad2009
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hhuhu Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2022 v 15:14
Pokud existuje systémovější postup, jak přiřazovat existující hladiny do filtrů skupin (který navíc momentálně funguje s Win 11), budu Vám vděčný za návod. Předem díky.

Upravil hhuhu - 21.úno.2022 v 15:33
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2022 v 15:53
Přes klasické pravé tlačítko na filtru - "Vyberte hladiny > Přidat" - by to jít mělo. Nebo pak příkaz -HLADINA s nedokumentovanou volbou Filtr.

Jinak z továrny napsali, že o problému už vědí a že jej řeší.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Petr7852 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.kvě.2021
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD 2022
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr7852 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2022 v 15:52
Mám stejný problém, kde prosím najdu "přidat"?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2022 v 16:20
Na názvu filtru, pravým kliknutím Vyberte hladiny > Přidat
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Petr7852 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.kvě.2021
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD 2022
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr7852 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2022 v 18:29
Postup č.1:
Když kliknu na zvolený filtr a dám přidat, tak není z čeho vybrat. 

Postup č.2:
Když najedu pouze myší na položku filtr (ale nekliknu) a dám přidat, mohu sice vybírat hladiny, ale do filtru se mi žádná z onačených hladin nepřidá.

navíc pak okno zobrazuje modrý obdélník viz obrázek.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 102911/Acad.jpg



Upravil Petr7852 - 22.bře.2022 v 18:40
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2022 v 18:36
ad 1) v těch hladinách nemáte žádné entity?

nebo tím druhým způsobem přes -HLADINA (ale nahlášeno to je, tak snad brzy opraví - buď Autodesk nebo Microsoft)

Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Petr7852 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.kvě.2021
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD 2022
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr7852 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2022 v 18:38
Ano jsou.
Zpět nahoru
hhuhu Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.bře.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad2009
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hhuhu Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.bře.2022 v 15:27
Po kliknutí na "přidat" musíte kliknout na objekt (třeba čáru), který je v hladině, kterou chcete přidat

Je to nepraktický způsob, ale funguje to. Bohužel řešení "drag and drop" stále není opravené.
Zpět nahoru
Petr7852 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.kvě.2021
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD 2022
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr7852 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.bře.2022 v 09:41
Děkuji za info.
Zpět nahoru
hhuhu Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.bře.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad2009
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hhuhu Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.dub.2022 v 15:03
Tak máme tu AutoCAD 2023 a tato funkce není stále opravenaWacko
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.dub.2022 v 15:12
Po vydání 2023 už jsme to eskalovali. Poptáme se v továrně.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.dub.2022 v 06:54
Tak dnešní hotfix AutoCAD 2023.0.1 to opravuje.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
hhuhu Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.bře.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad2009
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace hhuhu Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.dub.2022 v 08:35
Díky za zprávu, potvrzuji funkčnost Thumbs Up
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6436:Podpora protokolu IPv6 pro plovoucí síťové licence.
Tip 5045:VIPDialog příkazu Správce hladin nefunguje - skončí na Fatal Error.
Tip 1849:VIPJaká jsou omezení správce licencí Autodesku běžícím na Windows workstation?
Tip 5656:VIPUživatelské přizpůsobení vzhledu rozvržení dialogu Správce hladin (nastálo).
Tip 13269:Velmi pomalé otevírání nového souboru v Inventoru ve Win 11.
Tip 5993:Jak předefinovat vlastnosti hladin vlastnostmi z jiného DWG výkresu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,218 sekund.