Diskuzní fórum, poradna
|

Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
ohyb "L" profilu z OC |
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
bartik ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 10.říj.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zasláno: 29.bře.2022 v 16:04 |
Dobrý den všem,
Měl bych prosbu, potřebuji udělat ohnutí "L" profilu z obsahového centra o 10° v dané vzdalenosti od kraje? Udělal jsem načrtem vřrez ale pak již nevím jak dál. mohu Vás poprosit o radu?
děkuji moc |
|
![]() |
|
Cheff ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 19.led.2006 Lokalita: Czech Republic Používám: Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2) Stav: Offline Bodů: 958 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ohyb napříč profilem: Náčrt tuším na plochu, čára ohybu napříč profilem a použít funkci ohnout (trochu si zalaborovat - z hlavy přesné nastavení nedám). Možná se bude muset přepnout prostředí do "obyč dílu" (musí být vidět běžné funkce jako vysunutí a pod). Funkce ohyb je občas skrytá do rolety případně není zobrazena a je nutné si ji přidat do ribbonu.
Jestli máte výřez, tak předpokládám už profil v režimu "běžná součást" (uloženo z OC nikoliv díl OC, který nedovolí úpravy). Jak moc je "ohyb" robustní funkcí nevím. - Použil jsem jej párkát. Druhou možností je ohyb "v rámci frame generátoru" - tedy nasadit profil na "ohnutou čáru" - to umí, ale vyplatí se to u konstrukce, když je použit celý generátor, než jen pro jeden profil. |
|
![]() |
|
Charlee ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 11.dub.2006 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Vault, Mechanical a další ver.2021 Stav: Offline Bodů: 278 |
Na jedné ploše L profilu vytvoříte náčrt. V náčrtu nakreslit čáru ohybu, okótovat od konce. Dokončit náčrt a spustit "Ohnout součást" (v úpravách). Vybere se čára náčrtu, rádius, úhel a směr. OK
Vyzkoušeno ve ver. 2021 |
|
Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe.
|
|
![]() |
|
bartik ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 10.říj.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 6 |
mockrát Vám děkuji za radu
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,173 sekund.