Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5086 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

iFC model odstranenie modelu zo sablony projektu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2018
Stav: Offline
Bodů: 142
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: iFC model odstranenie modelu zo sablony projektu
    Zasláno: 13.kvě.2022 v 10:08
Pozdravujem Vás, potrebujem poradiť.
Z pôvodneho projektu som si vytvoril šablonu, ktorú použivam pri rekonštrukciach. Šablonu som riadne vymazal, nezostal tam žiaden model a používam ju.
Problém nastane pri vytvorení nového projektu (modelu) a jeho prevode do *.ifc.
Vždy vytvorí nový model aj z pôvodným modelom, ktorý už v samotnej šablone bol vymazaný!
Prosím o radu, ako zo šablony vymazať pozostatky modelu, ktoré reálne nevidím.
Ďakujem za odpoveď.

milan
Zpět nahoru
d.erhart Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 04.čer.2019
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AutoCAD, Inventor, Revit
Stav: Offline
Bodů: 1
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace d.erhart Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2022 v 08:39
Dobrý den,
snažil bych se prozkoumat tu šablonu, jestli tam něco nezbylo z původního projektu. Zkontroloval bych, jestli tam nezůstaly napojené externí reference (pomocí správy připojených souborů), skryté prvky obecně (zapnutím režimu skrytých prvků), přepnout se mezi disciplínami (Architektura, Konstrukce, Mechanické, Ele, Domovní instalace) a zjistit jestli tam něco nezůstalo, v rozdílných disciplínách nemusí být prvky viditelné.

Může také záležet na tom, jak IFC exportujete (podle jaké sady vlastností, exportujete jen viditelné prvky v pohledu nebo úplně vše) a do jakého formátu (IFC 2x3, IFC4), nezkoušel jste jiná nastavení? Případně jakou verzi Revitu používáte a máte všechny dostupné aktualizace (některé starší verze Revitu se v tomto směru chovaly nestandardně, řešily to updaty).

Jinak, zkusmo jsem to zkusil, vzal jsem cizí projekt, vymazal vše viditelné aby zůstalo vše nastaveno, zapomněl jsem vymazat některé skryté prvky a ty se pak objevily i v exportu IFC, po jejich vymazání se již vše chovalo přesně tak jak mělo..

Tým AEC realizace / Arkance

Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2018
Stav: Offline
Bodů: 142
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2022 v 09:56
Ďakujem za odpoveď.
Neviem kde je problém:
1/ Revit 2021.1.6, skontroloval som (skryté prvky, externé referencie, prepínanie medzi disciplínami, prevod do formátu IFC 2x3, IFC4). Výsledok - export so stále pôvodným objektom.
2/ Revit 2023, vytvorenie šablony zo (zlej) šablony Revit-u 2021.1.6 nakreslenie niekoľkých prvkov a následný export do IFC 2x3. Všetko prebehlo v poriadku (super) bez nezmyselného starého objektu.
Naozaj nerozumiem, ale v R2023 všetko pracuje správne. Ešte raz ďakujem za odpoveď a verím, že ak bude mať niekto podobný problém, tak mu to pomôže.
Prajem pekný deň.   
milan
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12730:Pomocný RVT projekt při připojení IFC modelu do Revitu.
Tip 8310:Jak uložit projekt Revitu do starší verze?
Tip 12485:IFC soubor z Fabrication CADmep se v Revitu otevře jako prázdný.
Tip 12499:Prostor koordinací (Coordination) v BIM 360 Docs mi nezobrazuje některé IFC modely.
Tip 10887:Máme odevzdat projekt ve formátu .BIM? Jak jej uložit?
Tip 9346:IFC4 export z BIM aplikace Autodesk Revit.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.