Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 6714 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

šrafovanie v lisp

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
zaciatocnik Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 21.kvě.2022
Lokalita: Slovakia
Používám:
AutoCAD 2022
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zaciatocnik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: šrafovanie v lisp
    Zasláno: 22.kvě.2022 v 17:13
Zdravím,
mám taký problém. Potrebujem napísať program na nakreslenie obrázku a jeho následne vyfarbenie/vyšrafovanie ak si to užívateľ bude žiadať. Problém je ale v tom, že ten prvý obrázok v novom modely mi nevyšrafuje, potom keď kreslím ďalšie tak pracuje v pohode, vždy to zlyhá len v tom prvom obrázku. Ak niekto bude mať nejakú radu budem vďačná.

...      
      (if (= listok 2)
(progn (setq farba3 farba4)
(setq vybrat(ssget'((0 . "CIRCLE"))));vybere objekty na vysrafovanie
)
       )
      (if (= listok 3)
(progn (setq farba3 3)
       (setq vybrat(ssget"_X" '((0 . "ELLIPSE"))));vyberie listok na vysrafovanie
)
      )
      (if vybrat
(progn (setq objekt 0)
  (setq v (sslength vybrat));do premenej v ulozi pocet objektov ktore srafujeme
          (while (< objekt v)
    (setq entname(ssname vybrat objekt));dostane nazov postupne kazdy objekt z vyberu
            (command "_bhatch""p""solid""s" entname"" "_color" farba3"");srafuje
    (setq objekt(+ objekt 1))
     
   )  
          )
      (setq farebnost(getint "\nAk chces farbit klikni 1 ak nie klikni 0"));vyber ci chce dotycny farbit
     )
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20600
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.kvě.2022 v 18:16
Asi bych na to použil jednodušší příkaz _HATCH, ale i takto by mělo fungovat. Podívejte se na příkazový řádek, co příkaz píše a co se mu případně nezdá na volání příkazu:

(command "_bhatch" "_pat" "solid" "_sel" entname "" "_col" farba3 "")
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
zaciatocnik Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 21.kvě.2022
Lokalita: Slovakia
Používám:
AutoCAD 2022
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zaciatocnik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.kvě.2022 v 20:50
Ten prvýkrát mi v príkazovom riadku za bhatch vypíše 
2D point or option keyword required
; error: Function cancelled
ale pri opakovanom kreslení už mi to nevypisuje a funguje to normálne. V autolisp sa ešte moc nevyznám a neviem prečo mi píše iba keď to použijem prvýkrát.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20600
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.kvě.2022 v 20:54
Těch příčin může být více - když tak pošlete celou komunikaci na příkazovém řádku (copy/paste) před touto chybou. Např. to může být vliv předchozího příkazu nebo je entname prázdné.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
zaciatocnik Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 21.kvě.2022
Lokalita: Slovakia
Používám:
AutoCAD 2022
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zaciatocnik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.kvě.2022 v 20:59

Select objects: Specify opposite corner: 11 found
Select objects:
_bhatch
Current hatch pattern:  ANGLE
Specify internal point or [Properties/Select objects/draW boundary/remove Boundaries/Advanced/DRaw order/Origin/ANnotative/hatch COlor/LAyer/Transparency]: p
Enter a pattern name or [?/Solid/User defined/Gradient] <ANGLE>: solid
Current hatch pattern:  SOLID
Specify internal point or [Properties/Select objects/draW boundary/remove Boundaries/Advanced/DRaw order/Origin/ANnotative/hatch COlor/LAyer/Transparency]: s
Select objects:   1 found
Select objects:
Current hatch pattern:  SOLID
Specify internal point or [Properties/Select objects/draW boundary/remove Boundaries/Advanced/DRaw order/Origin/ANnotative/hatch COlor/LAyer/Transparency]: _color
New color [Truecolor/COlorbook/. (for use current)] <use current>: 241
New background color [Truecolor/COlorbook/. (for none)] <None>:
Current hatch pattern:  SOLID
Specify internal point or [Properties/Select objects/draW boundary/remove Boundaries/Advanced/DRaw order/Origin/ANnotative/hatch COlor/LAyer/Transparency]: _bhatch
2D point or option keyword required.
; error: Function cancelled
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20600
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.kvě.2022 v 21:04
Tenhle výpis ale není generován výše uvedeným kódem. Ten vyšrafuje vždy jeden objekt a pak znovu spouští BHATCH.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
zaciatocnik Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 21.kvě.2022
Lokalita: Slovakia
Používám:
AutoCAD 2022
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zaciatocnik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.kvě.2022 v 11:11
Ono to je pre ten kód, vždy keď ho zavolám prvýkrát tak mi vypíše tento výpis a keď ho volám znova tak mi vypíše to isté až na to, že to prvé bhatch

Current hatch pattern:  ANGLE

nevypíše ANGLE ale SOLID
 a nevypíše mi ani chybu ale pracuje správne.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20600
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.kvě.2022 v 13:31
Ne, výpis je pravděpodobně z jiné části vašeho kódu, ne z té výše uvedené. Když tak jej pošlete celý (např. přes náš Helpdesk) ať se podíváme, kde to může selhávat.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6513:VIPChyba v souboru vzoru (Error in pattern file) při načítání šrafy. Možné důvody.
Tip 7656:Extrakce šrafur do PAT souboru - přenos šraf mezi výkresy.
Tip 7791:Nastavení úhlu šrafování v Inventoru 2011.
Tip 6026:Sklon šraf v řezu součástí sestavy.
Tip 3612:"Nebyla nalezena platná hranice" při pokusu o vyšrafování.
Tip 6122:Nastavení úhlu a hustoty šraf v řezu materiálu sestavy Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.