Diskuzní fórum, poradna
|

Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
šrafovanie v lisp |
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
zaciatocnik ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 21.kvě.2022 Lokalita: Slovakia Používám: AutoCAD 2022 Stav: Offline Bodů: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zasláno: 22.kvě.2022 v 17:13 |
Zdravím,
mám taký problém. Potrebujem napísať program na nakreslenie obrázku a jeho následne vyfarbenie/vyšrafovanie ak si to užívateľ bude žiadať. Problém je ale v tom, že ten prvý obrázok v novom modely mi nevyšrafuje, potom keď kreslím ďalšie tak pracuje v pohode, vždy to zlyhá len v tom prvom obrázku. Ak niekto bude mať nejakú radu budem vďačná. ... (if (= listok 2) (progn (setq farba3 farba4) (setq vybrat(ssget'((0 . "CIRCLE"))));vybere objekty na vysrafovanie ) ) (if (= listok 3) (progn (setq farba3 3) (setq vybrat(ssget"_X" '((0 . "ELLIPSE"))));vyberie listok na vysrafovanie ) ) (if vybrat (progn (setq objekt 0) (setq v (sslength vybrat));do premenej v ulozi pocet objektov ktore srafujeme (while (< objekt v) (setq entname(ssname vybrat objekt));dostane nazov postupne kazdy objekt z vyberu (command "_bhatch""p""solid""s" entname"" "_color" farba3"");srafuje (setq objekt(+ objekt 1)) ) ) ) (setq farebnost(getint "\nAk chces farbit klikni 1 ak nie klikni 0"));vyber ci chce dotycny farbit ) |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Dodáváme produkty Autodesk Stav: Offline Bodů: 21002 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Asi bych na to použil jednodušší příkaz _HATCH, ale i takto by mělo fungovat. Podívejte se na příkazový řádek, co příkaz píše a co se mu případně nezdá na volání příkazu:
(command "_bhatch" "_pat" "solid" "_sel" entname "" "_col" farba3 "")
|
|
![]() |
|
zaciatocnik ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 21.kvě.2022 Lokalita: Slovakia Používám: AutoCAD 2022 Stav: Offline Bodů: 5 |
Ten prvýkrát mi v príkazovom riadku za bhatch vypíše
2D point or option keyword required ; error: Function cancelled ale pri opakovanom kreslení už mi to nevypisuje a funguje to normálne. V autolisp sa ešte moc nevyznám a neviem prečo mi píše iba keď to použijem prvýkrát.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Dodáváme produkty Autodesk Stav: Offline Bodů: 21002 |
Těch příčin může být více - když tak pošlete celou komunikaci na příkazovém řádku (copy/paste) před touto chybou. Např. to může být vliv předchozího příkazu nebo je entname prázdné.
|
|
![]() |
|
Select objects: Specify opposite corner: 11 found Select objects: _bhatch Current hatch pattern: ANGLE Specify internal point or [Properties/Select objects/draW boundary/remove Boundaries/Advanced/DRaw order/Origin/ANnotative/hatch COlor/LAyer/Transparency]: p Enter a pattern name or [?/Solid/User defined/Gradient] <ANGLE>: solid Current hatch pattern: SOLID Specify internal point or [Properties/Select objects/draW boundary/remove Boundaries/Advanced/DRaw order/Origin/ANnotative/hatch COlor/LAyer/Transparency]: s Select objects: 1 found Select objects: Current hatch pattern: SOLID Specify internal point or [Properties/Select objects/draW boundary/remove Boundaries/Advanced/DRaw order/Origin/ANnotative/hatch COlor/LAyer/Transparency]: _color New color [Truecolor/COlorbook/. (for use current)] <use current>: 241 New background color [Truecolor/COlorbook/. (for none)] <None>: Current hatch pattern: SOLID Specify internal point or [Properties/Select objects/draW boundary/remove Boundaries/Advanced/DRaw order/Origin/ANnotative/hatch COlor/LAyer/Transparency]: _bhatch 2D point or option keyword required. ; error: Function cancelled
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Tenhle výpis ale není generován výše uvedeným kódem. Ten vyšrafuje vždy jeden objekt a pak znovu spouští BHATCH.
|
|
![]() |
|
Ono to je pre ten kód, vždy keď ho zavolám prvýkrát tak mi vypíše tento výpis a keď ho volám znova tak mi vypíše to isté až na to, že to prvé bhatch
Current hatch pattern: ANGLE nevypíše ANGLE ale SOLID a nevypíše mi ani chybu ale pracuje správne.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Ne, výpis je pravděpodobně z jiné části vašeho kódu, ne z té výše uvedené. Když tak jej pošlete celý (např. přes náš Helpdesk) ať se podíváme, kde to může selhávat.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,518 sekund.