Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3966 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

formát čísel ve vzorci

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1152
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: formát čísel ve vzorci
    Zasláno: 08.čer.2022 v 16:13
Dobrý den,
- pro Room mám určitý Shared parametr nastaven jako Integer (potřebuju aby mi to počítalo), ten se vyplňuje ručně.
- pak ale potřebuju, aby mi tag psal hodnotu ve formátu 01, 02, ... 10, 11,... vždy dvouciferný číslo (nebo text - to je asi už jedno) 

Je na to prosím nějaký fígl?

Diky
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3770
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čer.2022 v 18:08
Šel bych cestou dvou parametrů, sice je to otravné,  ale při kontrole v tabulce se to dá zvládnout. 
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1152
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čer.2022 v 18:20
jj, to znamená, pro room vyplnim jeden parametr jako napr 5 a druhy jako 05 a v Tagu je pak nakombinuji, jak potrebuju.... a pres tabulku si to kontroluju... asi mate pravdu... sice je to poloautomatické ale dost blbuvzdorné...

Anebo, taky mi funguje vzorecek v tagu... neco jako:
if(CisloInteger = 1, "01" if(CisloInteger = 2, "02",. .... .... ... ,"---")))))) a takto jsem to dal do 15... a potřebuju minimalne do 50 :( 

diky moc

JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5902:Zaokrouhlení výměr ploch ve výkazech místností Revitu.
Tip 8340:Jak v Revitu zaokrouhlit výsledek vzorce na celé číslo?
Tip 5906:VIPZaokrouhlovací vzorce v Revitu
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9145:Nekonzistentní jednotky v Revitu
Tip 4453:Zaokrouhlení ve výrazech Revitu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.