Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5402 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Krivka

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
JohnyHAAA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 17.dub.2020
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad Mechanical 2019
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JohnyHAAA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Krivka
    Zasláno: 15.čvc.2022 v 12:32

Zdravim, chcem spojit viac ciar do jednej pomocou prikazu SPOJIT (JOIN). Ale na jednom vykrese mi to vytvara jeden typ ciar, a na duhom druhy typ ciary (foto). Cim to moze byt? Potreboval by som aby mi to vytvaralo iba ten typ ciary na prvom obrazku. Dakujem


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 96419/KRIVKA_2.png





Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 96419/KRIVKA.jpg


Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20699
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.čvc.2022 v 14:48
Záleží na tom, co spojujete. Pokud úsešky, oblouky a křivky, vznikne polyline. Pokud spojujete spline s něčím z výše uvedených, pak vznikne spline (jinak by původní geometrii nešlo vyjádřit).
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2020 / alt. QCad Prof.
Stav: Offline
Bodů: 1214
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.čvc.2022 v 15:33
Pan Michl má (jako vždy) pravdu.
Spline nejsou zrovna přívětivé entity. Někdy vznikají při konverzi SVG souborů na DXF/DWG.
Také řezací / vyřezávací stroje mají spliny v oblibě.

Pokud zrovna spliny nepotřebujete a vystačíte si s polyline, je možno vyhledat všechny entity "Spline" a převést je příkazem SPLINEDIT (_SPLINEDIT) na křivky.

SPLINEDIT (příkaz)
=^..^=
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2284:Jak exportovat seznam XYZ souřadnic bodů výkresu?
Tip 8033:Wrapper - obalová křivka výkresových objektů.
Tip 4781:Jak změřit délku křivky v AutoCADu LT?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,220 sekund.