Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 2916 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Graficka karta QUADRO vs NVIDIA RTX & (DUAL)

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
hero123 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 19.dub.2014
Lokalita: Slovensko
Používám:
solidworks
Stav: Offline
Bodů: 16
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hero123 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Graficka karta QUADRO vs NVIDIA RTX & (DUAL)
    Zasláno: 08.říj.2022 v 12:07
Zdravim vsetky

Po hladani na internete v roznych benchmarkov, ktore su prevazne zamerane na testy pre GAMESY som nenasiel ake su vykonne graficke karty z hladiska ceny a vykonu pre CAD sofware.

Takze tato tema sa bude zaoberat grafickymi kartami za hladiska CENY a VYKONU:
1. Nvidia Quadro A5000 16GB-256bit....cena 2100Eur
2. Nvidia RTX 3090 24GB- 384bit ....cena 1250Eur
3.  2x Nvidia RTX 3090 24GB- 384bit ....cena 2x1250=2500Eur (SLI modul)
4.  2x Nvidia RTX 3080 10GB- 320bit ....cena 2x780=1560Eur (SLI modul)

No teraz by som rad vedel akym vykonom tieto 4-konfiguracie bude pracovat PC pre 3D CAD.
-Autodesk Inventor 2022(23) - velka zostava, ktora ma 50 000 prkov
( samozrejme ze v tej zostave sa upravi nastavenie na vykon, polia zatazuju dost, atd..)

3 a 4 konfiguracia su 2 graficke karty spojene cez SLI modul a rad by som vedel ci vykon sa zvysi a ked o kolko a ako pracuje s tym CAD Inventor ci to podporuje

Samozrejme, ze niekto moze namietat, ze Quadro ma prefektne ovladace a je super atd.
Ale z hladiska ceny Quadra su 2-nasobne drahe oproti beznym kartam a su az take vykonne oproti beznym kartam a ked o kolko precent ci sa to oplati za tu CENU

Zpět nahoru
JKortus Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.lis.2019
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Fusion
Stav: Offline
Bodů: 45
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKortus Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.říj.2022 v 22:24
Podle mých zkušeností bude nejlepší ta A5000. Pochybuju, že se ty 2x RTX nějak výrazně projeví na výkonu. Ale žádné testy v tom směru jsem nedělal.

Zpět nahoru
Boleslav Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
dříve Solidworks, teď Inventor
Stav: Offline
Bodů: 319
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Boleslav Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.říj.2022 v 22:41
Pro Inventor nemá cenu dávat do grafiky dvě GPU, spíš bude záviset na velikosti VRAM. Takže já bych volil tu variantu 2.
Zpět nahoru
hero123 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 19.dub.2014
Lokalita: Slovensko
Používám:
solidworks
Stav: Offline
Bodů: 16
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hero123 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.říj.2022 v 16:40
Prosim tato tema je vyhradne zamerana na GRAFICKE KARTY
...dalsie ako je RAm, HDD atd sa v tejto teme nezaoberam

Ja rad by som vedel to co som hore popisal - niekto kto uz to otestoval a ma s tym skusenosti.
A bavime sa o zostave ktora ma 50 000 prvkov - praca s fakt velkymi zostavami

A prosim nepiste co si myslite, ale ja potrebujem vediet Vase skusenosti
- Aky je vykon - aky je rozdiel vo vykone co som popisal konfiguracie
Zpět nahoru
Kanour Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 23.čvc.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kanour Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2022 v 05:25
Settling Quadro VS GeForce GPU For Autodesk 3D CAD *With NEVER SEEN BEFORE CONCLUSIVE Evidence!* - YouTube

Možná Vám to video dá nějaké odpovědi, možná přidá otázky :). 
Zpět nahoru
hero123 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 19.dub.2014
Lokalita: Slovensko
Používám:
solidworks
Stav: Offline
Bodů: 16
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hero123 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2022 v 09:46
Takze pozrel som si To video ...rozprazval tam o grafikach hlavne ake chladeni dost dlho a potom nakoniec presiel na certifikovane karty pre CAD a spomenul aj 2x vyssiu cenu quadro...vitaz je samozrejme Qaudro ako inak..ale Nvida ma tiez certifikovany driver NVIDIA GeForce Graphics Drivers WHQL - len ten si stiahnite....lebo moze Vam blbnut CAD

Takze hore na moju odpoved co som zadefinoval tam NIE JE !!!

Kazdy omiela to iste BLA BLA BLA...ale Ja sa pytam preco Quadra su take TOP naj pre CAD ???
A tiez nechapem preco Autodesk tiez neurobi taky spickovy driver pre Nvidie Geforce ako je Quadro
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
Stav: Offline
Bodů: 944
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2022 v 10:15
Kámo, čítaj po sebe...s takýmto tónom sa každý na Teba vy.... nikto tu nemá povinnosť riešiť Tvoje problémy. Všetko je tu postavené na dobrej vôli...
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Kanour Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 23.čvc.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kanour Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2022 v 16:31
Ačkoliv jsi děsně arogantní zkusím poradit. Pokud utrácíš cizí prachy a je šance, že tě bude někdo buzerovat - ber profi kartu. Pokud ne, běž do RTX. HW je skoro stejný, rozdíl je v ovladačích. To ale je v tom videu (ne přímo) řečeno a já s tím souhlasím....
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6181:VIPNastavení pro podstatné urychlení 3D grafiky v AutoCADu 2009 s nVidia Quadro.
Tip 1458:Jak z grafické karty nVidia GeForce 2 "vyrobit" kartu Quadro 2 Pro?
Tip 2639:VIPZrychlení Inventoru optimalizací nastavení driveru nVidia/PNY.
Tip 7552:Certifikované grafické karty pro Autodesk Maya 2011.
Tip 11684:Kritická chyba při spuštění AutoCADu s grafikou nVidia Quadro.
Tip 13376:Zaseknuté okno Revitu na strojích s více grafickými kartami.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.