Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3345 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Revit súčet plôch miestnosti

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2018
Stav: Offline
Bodů: 147
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Revit súčet plôch miestnosti
    Zasláno: 22.lis.2022 v 17:27
Dobrý deň,
potrebujem poradiť. Doteraz som to až tak podrobne neriešil a verím, že aj väčšina z Vás.
V legende miestnosti pri súčte jednotlivých plôch vznikajú malé, ale predsa vznikajú odchýlky.
Súčet jednotlivých miestností nie je jednoducho tá správna hodnota. Dá sa to nejako upraviť/odfiltrovať a zjednotiť. V prílohe posielam príklad, v čom je vlastne problém. Mám klienta, ktorému to vadí. Riešil niekto už daný problém. Vopred ďakujem za radu.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 29887/Sucet_ploch_v_revite.jpg


milan
Zpět nahoru
sonicer Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 20.čvc.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Revit, Autocad, Navisworks
Stav: Offline
Bodů: 213
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sonicer Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.lis.2022 v 21:43
Revit standardně sečte nezaokrouhlené hodnoty a následně je zaokrouhlí.

Je tedy nutné doplnit parametr v tabulce a hodnoty zaokrohlit na požadované desetiny.
Následně sečíst.

defaultní sloupec revitu s plochami skrýt či zrušit.

viz. článek
Sonicer - Revit master, plugin developer
BimRvt.cz
Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2018
Stav: Offline
Bodů: 147
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.lis.2022 v 12:34
Ďakujem Vám. Pracuje to super aj so zaukruhlením na 2desatiné miesta a hodnotou 0.05.
Ešte raz vďaka. Prajem pekný deň.
milan
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 12621:Jak zadat rozměry v Revitu v jiných jednotkách?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,359 sekund.