Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4226 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Zamknutí polohy tvarovky

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
JKA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.lis.2017
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 97
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zamknutí polohy tvarovky
    Zasláno: 02.led.2023 v 15:51
Dobrý den, chci se zeptat, jak by jste toto řešili. Dělám stoupačky, kde jsou různé odskoky a tvarovky a tyto tvarovky chci mít v dané vzdálenosti např. od konstrukce stropu. Jak tuto vzdálenost "zamknu"? Pokud dělám nějaké úpravy na jiném místě této stoupačky, tak se mi stává, že mi tato tvarovka cestuje, protože Revit hýbe s celou trasou jak se mu to hodí. Z obrázků by mělo být jasné čeho chci dosáhnout. Děkuji.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 80735/vazba2.png


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 80735/vazba1.png


Zpět nahoru
Marek Pavlík Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 11.zář.2018
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Revit
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Marek Pavlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.led.2023 v 09:53
Dobrý den,
Podle obrázku jste zkoušel kótu uzamknout a to nepomohlo? 
Další možností je zamknout danou tvarovku funkcí "Připnout" a po dokončení dané trasy ji odemknout.
Osobně jsem si trasu rozpojoval, upravoval a až nakonec spojoval. 


Zpět nahoru
JKA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.lis.2017
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 97
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.led.2023 v 13:23
Děkuji. Připnutí vypadá, že funguje tak, jak jsem potřeboval. Mějte se.
Zpět nahoru
JKA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.lis.2017
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 97
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.led.2023 v 13:43
Bohužel to funguje tak napůl. Nevíte, proč se mi objevuje hláška, že nelze kóta zamknout ? Pokud například u tvarovky změním přírubu, tak se mi i přes "připínáček" posune o kus nahoru... Potřeboval bych tu vzdálenost zamknou tak, že s ní nebudu mít vůbec možnost hnout. Děkuji.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3845
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.led.2023 v 16:53
Původně odeslal(a) JKA JKA napsal(a):

Bohužel to funguje tak napůl. Nevíte, proč se mi objevuje hláška, že nelze kóta zamknout ? Pokud například u tvarovky změním přírubu, tak se mi i přes "připínáček" posune o kus nahoru... Potřeboval bych tu vzdálenost zamknou tak, že s ní nebudu mít vůbec možnost hnout. Děkuji.
Ten posun je dán asi tím, že zamykáte k nějaké geometrii, která se změnou příruby mění a tím pádem se graficky posune. Tohle odladit asi nebude jednoduché.
Zpět nahoru
JKA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.lis.2017
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 97
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.led.2023 v 10:04
Děkuji. Snažím se zamknout vzdálenost horní přuruby na spodní hranu stropu - který je jako připojený Revit stavby do projektu. Asi nejrychlejší bude si u té tvarovky udělat kopii s 20 přírubou. Pokud znáte nějaký návod a nebo ukázku postupů jak kreslit efektivně složitější a členitější trasy, prosím o odkaz. Takto jsem sice schopen docela rychle nakreslit trasu, ale následně ji musím znovu tvarovku po tvarovce kontrolovat, zda mi to někam neodskočilo. Děkuji. Mějte se.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3845
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.led.2023 v 10:15
Teď mne nenapadá nějaký rychle efektivní způsob řešení "živosti" těchto hlavně kanalizačních tras, ale zvažte úplně jiné řešení, a to kontrolu kolizí. Tam si můžete nastavit kontrolu tzv Clearance, kde můžete zkontrolovat všechny tvarovky v modelu, zda od stěny/podlahy/stropu mají vzdálenost větší než 4cm. A pak jen zkontrolovat ty, co neprojdou. Sice to vypadá komplikovaně, ale je to z mého pohledu dost efektivní řešení. Vyžaduje to navisworks (součást AEC) nebo jiný sw, který to kontroluje pro exportované IFC modely.
Zpět nahoru
JKA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.lis.2017
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 97
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.led.2023 v 10:21
Děkuji. Pokusím se s tím nějak probojovat. AEC máme, tak si snad najdu chvilku času na vyzkoušení způsobu, který popisujete. Mějte se.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 13428:Jak vytvořit výkaz potrubních tvarovek včetně jejich úhlů odbočení?
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 6150:VIPŘešení problému uzamčení Topobase účtu TBSYS.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.