Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4222 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

ZTI výkazy dle podlaží

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
JKA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.lis.2017
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 97
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: ZTI výkazy dle podlaží
    Zasláno: 10.led.2023 v 14:01
Dobrý den,
předem se omlouvám, pokud se ptám na blbost. Potřebuji si udělat výkaz trubek a poté tvarovek u devítipatrové bytovky. Potřebuje ale pouze 1+2.PP. Když udělám výkaz trubek tak v seznamu "Dostupná pole" není žádný parametr pro podlaží. Jak si mám tento parametr nadefinovat, aby fungoval a já poté mohl podle něj odfiltrovat pouze podlaží jaké chci? Předem děkuji za radu. 
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3845
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2023 v 17:37
Defaultně to revit nedělá, asi nejjednodušší je udělat si pohled nebo řez, kde uvidíte vše na podlaží, tam to vybrat, vyfiltrovat pouze trubky nebo fitinky a těm zapsat do některého parametru podlaží, možná tam i nějaký je, z hlavy nevím. Umí to i Holixa
Zpět nahoru
JKA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.lis.2017
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 97
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.led.2023 v 06:02
Tak by to asi šlo, ale je to docela zdlouhavé. Například u tvarovek parametr podlaží je a není zde problém. U trubek vidím pouze "Referenční podlaží" viz. obr. a to v seznamu možných výkazových parametrů u trubek nevidím...Lze tento parametr "Referenční podlaží" nějak propsat do výkazu ? Děkuji.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 80735/dotaz_výkaz_trubek.png


Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3845
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.led.2023 v 08:16
Pokud se jen trochu orientujete v Dynamu, tak vám pošlu skript, který to řeší, tedy zapisuje bod vložení pro tvarovky a počáteční bod trubky do zvoleného parametru. Jinak si vytvořte sdílený parametr, do kterého to podlaží prvku zapíšete.
Zpět nahoru
JKA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.lis.2017
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 97
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.led.2023 v 08:25
Děkuji, skript mi již byl zaslán jiným kolegou. Vyzkouším. Jinak by to snad měl umět rvt 2023, takže pro mě aktuálně bude rychlejší si udělat upgradnutou kopii a v té si ty výkazy udělat. Mějte se.
Zpět nahoru
TomasPolak Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 04.úno.2022
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Revit, AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (2) Poděkování2   Citace TomasPolak Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.led.2023 v 08:57
Dobrý den,

právě pro tyto účely je v Holixa T4R nástroj "Podlaží prvku" (karta "Holixa T4R" -> panel "Parametry" -> tlačítko "Přidat parametry"). Tento nástroj umožní do nového, případně exitujícího parametru vepsat podlaží prvků dle Vašeho výběru. Nástroj zvládne i kategorie s parametrem "Referenční podlaží" a některé další problematické kategorie, takže vykazovat je pak možné jen tento jeden parametr.

Viz. tato část videa:
https://youtu.be/vKRieQ_RaO8?t=265

Tomas Polak
Zpět nahoru
JKA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.lis.2017
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 97
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.led.2023 v 09:15
Děkuji, vyzkouším, až budu mít chvilku. Zatím jsem si pro těchto pár výkazů udělal kopii v 2023 a zde jdou trubky přímo vykazovat a filtrovat dle Ref. podlaží
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5902:Zaokrouhlení výměr ploch ve výkazech místností Revitu.
Tip 3876:Výšky podlaží v Project Navigatoru jsou 10x nebo 100x větší.
Tip 9444:Ve výkazu dveří mi chybí podlaží nebo typ dveří.
Tip 5281:Rychlé zobrazení jediného podlaží budovy v Revitu.
Tip 5028:Revit zobrazuje ve výkazu místností objem "Nespočteno".
Tip 5322:Jak rozdělit tabulku oken/dveří podle podlaží?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.