Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.099.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
ZetaVoxx ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 23.kvě.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: ZWCAD, Alibre, AutoCAD, Inventor, 3DS Max Stav: Offline Bodů: 107 |
![]() Zasláno: 08.lis.2006 v 22:32 |
Zdravím..Mám menší problém..mám řadu výkresů, kde hlavní výkresy jsou jako proxy grafika..a nejde odměřovat nix..zkoušel jsem doinstalovat object enablery..ale nix :/ ..zkoušel jsem i příkazy -exporttoautocad a aectoacad..a furt nix,..prosím pomoc..
|
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
Pokud na obrázcích je nějaká kóta, tak to odměřit a pak to celý zvětšit dle toho.
|
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 23.kvě.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: ZWCAD, Alibre, AutoCAD, Inventor, 3DS Max Stav: Offline Bodů: 107 |
![]() |
Jojo..Tak jsem to udělal, odměřoval jsem pak už v poho..ale já myslel, jak se zbavím té proxy grafiky..abych mohl díl i někam vykopírovat apod..
|
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
Pokud tu proxy je jako pomocný obrázek (podklad) pro překreslení, tak - až to máte komplet překousaný - dát do samostatné hladiny (zmrazit/uzamknout/vypnout/zakázat tisk). Anebo to (s)prostě smazat
![]() |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Tak teď nevim, zda si rozumíme..nemám to jako podklad pro překreslení..nechci právě nic překreslovat..potřebuju docílit toho, abych to mohl vykopírovat..a právě chci vědět jestli to jde..ty výkresy mi takhle přišli a jejich asi 100kousků..a kreslit se mi nechtěj...
|
|
![]() |
|
![]() |
Pořád nerozumím... Co znamená "vykopírovat" ? (Vytisknout? Zhotovit kopii výkresu? Uložit samostatně ty proxy grafiky jako samostatný rastrový obrázek? ... ? )
|
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
rumcaiz ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Nováček ![]() Přihlášen: 20.lis.2006 Lokalita: ČR (OS) Používám: AutoCADy, Inventor, Revit - aktuální verze Stav: Offline Bodů: 17 |
![]() |
pro úpravy proxy grafiky by se měl použít swr v kterém byla vytvořená. jinak se chová jako prostý obrázek.
Proxy grafika se objevuje tam, kde používáte například formát DWG, ale namáte odpovídající aplikaci. Například Vám někdo pošle DWG z aplikace pracujíc s parametrickým modelem, a vy to otevřete v AutoCADu. AutoCAD pracuje s vektorovým modelem, a tak Vám pro něj neznámou grafiku zabrazí jako proxy. Podobným příkladem je situace, kdy dostanete model (DWG) s vloženými speciálními objekty jiné Autodesk aplikace, Váš AutoCAD je nezná a tak je zobrazí jako proxy grafiku. Vy sám můžete s tímto DWG pracovat i v AutoCADu, a když jej otevřete opět ve správné aplikaci, budou i speciální objekty editovatelné.
|
|
Příjemný den,
Peter Janeček |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,254 sekund.