Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 7239 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Výkaz plochy místnosti v prostoru dveří...

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24
Stav: Offline
Bodů: 1258
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Výkaz plochy místnosti v prostoru dveří...
    Zasláno: 22.bře.2023 v 15:52
DD,
INV chce výkaz kobercové plochy místnosti tzn včetně omítek a prostoru v otvoru dveří... 
Omítky, budiž, nakreslím...
Prostor ve dveřích ale musím ručně obkreslit Room Separatorem (a stěně vypnout "Bounding") tak aby mi Room zajížděl do dveří a vykazoval přesnou plochu... a to je dost nepraktické... pracné... a při editaci, kopírování apod. dost vopruz...

Můžu se zeptat, jak toto děláte? 
Děláte to pomocí Roomu (Místnosti)?
Nebo mám použít Floor? - konstrukci podlahy, kterou stejně, dřív nebo později musím nakreslit do každé místnosti zvlášť (např. i pomoci Holixy) a přiřadit sdílené parametry, podobné jako pro Room? 
Nebo ještě nejak jinak?

Děkuji
JASponza
JASponza

ACA (AutoCAD) 21, 24
RVT 21, 24

Win 10, 11 x64
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3927
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2023 v 16:46
V naprosté většině to řešíme finální podlahou a její plochu zapisujeme do tabulky místností jako parametr Přepočtená plocha Dynamem do parametru místnosti.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24
Stav: Offline
Bodů: 1258
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2023 v 17:03
díky 👍
JASponza

ACA (AutoCAD) 21, 24
RVT 21, 24

Win 10, 11 x64
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6187
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2023 v 06:43
Řeším to stejně jako Peter Jirát. Nášlapná vrstva jako samostatná podlaha, která zabíhá do dveřních a okenních ústupků. Místnost jako taková vykazuje plochu dle vyhlášky, viz Stavební příručku – Plochy ve stavebnictví a plochu nášlapné vrstvy pak vykazuji pro potřeby objednávky materiálu samostatně.

Upravil PepaR - 23.bře.2023 v 06:54
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6227:Výkazy i s prvky z připojených souborů projektu Revitu.
Tip 5902:Zaokrouhlení výměr ploch ve výkazech místností Revitu.
Tip 5333:Jak vykázat plochy neuzavřených místností?
Tip 5322:Jak rozdělit tabulku oken/dveří podle podlaží?
Tip 10710:Příkaz Vložit datový řádek není aktivní.
Tip 8301:Jak vykázat plochu oken jako procentuální podíl plochy místnosti?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,570 sekund.