Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 7501 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Formulář iLogic

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
PopelkaM Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 05.čvc.2010
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Inventor 2023
Stav: Offline
Bodů: 107
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PopelkaM Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Formulář iLogic
    Zasláno: 12.dub.2023 v 14:58
Dobrý den,
mám vytvořený Formulář modulu iLogic

chci jej spouštět z panelů nástrojů v Inventoru 2023.
Přiřadil jsem formuláři ikony 16x16px a 32x32px v souboru png.
s názvy png...
Formular.dark.small.png   (16x16)
Formular.dark.large.png  (32x32)
iLogic pravidlo i png soubory jsou ve stejném adresáři

u formuláře se mě nezobrazuje správně ikona !

U iLogic pravidel to funguje v pořádku.

Můžete poradit děkuji Popelka

Zpět nahoru
MILKA Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 09.bře.2005
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AIS 2023/WIN10
Stav: Offline
Bodů: 416
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MILKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.dub.2023 v 15:54
Zdravím,

nevím jak to je nyní, ale co si pamatuji tak ikony by měli být ve formátu bmp a jejich umístění bylo ve složce macros (výchozí projekt VBA)...
Milan Schwarz

TMW, a.s.

Dvůr Králové n/L
Zpět nahoru
PopelkaM Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 05.čvc.2010
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Inventor 2023
Stav: Offline
Bodů: 107
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PopelkaM Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.dub.2023 v 09:10
Dobrý den,
ve VBA (makra) pro ikonu používám bmp obrázek - to funguje v pořádku.

Já ale řeším spouštění iLogic Formulářů a iLogic pravidel, které jde až od verze Inventor 2023
a náhledy ikon jsou udělány jinak...
s pozdravem Popelka
Zpět nahoru
MILKA Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 09.bře.2005
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AIS 2023/WIN10
Stav: Offline
Bodů: 416
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MILKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.dub.2023 v 13:50
Tak jsem si zkusil přesunout ilogic pravidlo / ikonu do pásu karet přes "přizpůsobit uživatelské příkazy/pravidla modulu iLogic.." a ikonu se mi také nepodařilo zobrazit. Takže jedině starší postup pro definování vlastních ikon pro iLogic pravidla.
Milan Schwarz

TMW, a.s.

Dvůr Králové n/L
Zpět nahoru
PeSu Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 15.led.2012
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AC, ACM, ACE, INV
Stav: Offline
Bodů: 24
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PeSu Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.dub.2023 v 12:46
Dobrý den, u pravidel i formulářů to funguje stejně - obrázky musíte být na stejném místě, jako je pravidlo nebo formulář. Umístění formuláře je v místě, kam máte nadefinované styly (Design Data). Na obrázku je výchozí cesta.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 38719/iLogicRuleFormIcons.png




Zpět nahoru
PopelkaM Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 05.čvc.2010
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Inventor 2023
Stav: Offline
Bodů: 107
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PopelkaM Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.dub.2023 v 13:06
Dobrý den,
iLogic pravidla a formuláře + obrázky ikon mám ve stejném umístění.

iLogic pravidla poberou obrázek s ikonou, ale iLogic formuláře ne!

Děkuji s pozdravem Popelka

Zpět nahoru
PeSu Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 15.led.2012
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AC, ACM, ACE, INV
Stav: Offline
Bodů: 24
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PeSu Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.dub.2023 v 13:24
Když dáte v prohlížeči iLogicu na Globálních formulářích pravé tlačítko, skočíte do adresáře, kde by měl být jak formulář, tak obrázky k němu. Pokud jsou jinde, Inventor je nenajde.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 38719/_ilogicpathform.png


Zpět nahoru
PopelkaM Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 05.čvc.2010
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Inventor 2023
Stav: Offline
Bodů: 107
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PopelkaM Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.dub.2023 v 06:14
Dobrý den,
tak ikony pro formuláře jsem měl opravdu ve špatném umístění Confused ...
Děkuji za radu Smile
S pozdravem Popelka
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 13309:Jak hromadně převést iLogic pravidla a formuláře ze zdrojových dokumentů Inventoru?
Tip 8463:VIPZměna parametrů modelu formulářem ve výkresu.
Tip 9209:Kde jsou uloženy globální formuláře Inventor iLogic?
Tip 10939:Rychlá změna vzhledu a materiálu pomocí iLogic.
Tip 6441:VIPTopobase Web - nastavení formuláře pro view (FID).
Tip 11131:3 možnosti změny parametrů řídicího náčrtu v sestavě.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,715 sekund.