Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 6515 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

GEOGRAFPOLOHA - bez dialogu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2024
Stav: Offline
Bodů: 387
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: GEOGRAFPOLOHA - bez dialogu
    Zasláno: 24.dub.2023 v 14:30
Dobrý den,
lze v AutoCAD LT 2024 spustit příkaz GEOGRAFPOLOHA (_GEOGRAPHICLOCATION) bez dialogu?
Chci si V AutoLispu udělat program na připojení mapy pouze ukázáním bodu, ale zatím jsem ztroskotal na tom, že neumím předat všechny parametry bez použití dialogu. Možná to půjde nějakým příkazem AutoLispu přímým zápisem do databáze výkresu.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21470
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.dub.2023 v 18:52
To přímo nejde ani ve "velkém" AutoCADu. Jde částečně obejít přes GEOMARKPOINT, používáme v LISP utilitě GEO2GPS (a ta funguje i v LT).
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2024
Stav: Offline
Bodů: 387
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2023 v 10:17
Děkuji za snahu, ale toto mně nepomůže. GEO2GPS vyžaduje před spuštěním už mít připojenou mapu příkazem _GEOGRAPHICLOCATION. Krom toho to dělá jen to, že zobrazuje GPS souřadnice. Na přepočet souřadnic a zjištění natočení severu jsem si již napsal program v Lispu.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21470
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2023 v 11:33
Uložení informace o přiřazeném souřadnicovém systému to neřeší, až práci s ním a vzájemné převody na LatLon.

Programové přiřazování je dost komplikované - zde příklad v C#:
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8907:Pootočená severka.
Tip 11576:Nezobrazují se mi online mapy Bing v AutoCADu.
Tip 5824:Jak nastavit správnou časovou zónu výkresu?
Tip 13052:Jak v AutoCADu zadat geolokační polohu souřadnicí, bez mapy?
Tip 7345:VIPPrázdný nebo poškozený dialog nastavení uchopování (osnap settings) v AutoCAD Architecture.
Tip 6648:VIPDávkové spuštění Převodníku hladin - vynucení standardů.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,980 sekund.