Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 6708 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Heslo pro editaci iLogic pravidla

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
PopelkaM Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 05.čvc.2010
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Inventor 2023
Stav: Offline
Bodů: 107
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PopelkaM Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Heslo pro editaci iLogic pravidla
    Zasláno: 24.kvě.2023 v 08:36
Dobrý den,
lze iLogic pravidlo a iLogic formulář zaheslovat proti jeho editaci ?

Podobně jako to lze u maker ve VBA ...

Děkuji s pozdravem Popelka
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21486
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.kvě.2023 v 10:23
Ne, to nejde, ale můžete si převést iLogic makro na VBA makro.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1637
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.kvě.2023 v 10:47
Zaheslovat pravidlo se sice nedá, ale máte několik možností

1) Vytvořit DLL knihovnu, která bude obsahovat kód a ten spouštět z pravidla pomocí 
AddReference "C:\Path\To\file.dll"

2) Zkomplikovat lidem život, aby je přešla chuť Smile

'Original rule source code
'MsgBox(ThisDoc.Document.DisplayName, Title:="Crypted rule")

'source code crypted to Base64 string
Dim base64code = "TXNnQm94KFRoaXNEb2MuRG9jdW1lbnQuRGlzcGxheU5hbWUsIFRpdGxlOj0iQ3J5cHRlZCBydWxlIik="

'Rule execution
Dim bytes = Convert.FromBase64String(base64code)
Dim ruleText = System.Text.Encoding.UTF8.GetString(bytes)
iLogicVb.Automation.AddRule(ThisDoc.Document, "tempRule", ruleText)
iLogicVb.Automation.DeleteRule(ThisDoc.Document, "tempRule")
Zpět nahoru
PopelkaM Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 05.čvc.2010
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Inventor 2023
Stav: Offline
Bodů: 107
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PopelkaM Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.kvě.2023 v 11:15
Dobrý den,
děkuji ...
Rozumím tomu dobře , že např. ve Visual Studiu vytvořím *.dll knihovnu
a ta bude  uložená např. v C:\Cesta...
Musím knihovnu dll zaregistrovat v Inventoru?
V iLogic pravidlech ,které budu chtít "ochránit " dopíšu odkaz na *.dll knihovnu.
Teď jenom chybí kód v dll knihovně....Smile

Popelka
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1637
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.kvě.2023 v 11:23
Je to tak. Vytvoříte DLL knihovnu ve VisualStudiu
Musíte si doplnit referenci na AutodeskInventor.Interop.dll (Inventor API bez iLogicu)
Pokud chcete používat i funkce iLogic (jako GoExcel, logger, atd.) je potřeba si ještě doplnit další reference.

Registrovat se nic nemusí

Jak napsat ten kód je potom už na vás

Příklad podobného řešení je k dispozici tady: https://github.com/CSmichaelnavara/iLogic4VisualStudio
Jenom to spouštění je výrazně jednodušší. Tady se řeší i možnost rekompilace za běhu.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12654:VIPPřehled názvů všech interních příkazů Inventoru.
Tip 11500:VIPNastavení barvy pozadí výkresového listu Inventoru pomocí iLogic
Tip 12504:VIPJak spustit nebo nakopírovat iLogic pravidlo z jiného dokumentu?
Tip 12596:VIPHromadné nastavení viditelnosti komponent dle názvu (iLogic).
Tip 11829:VIPKopírování načrtnutého pohledu z jednoho výkresu do druhého (iLogic).
Tip 11709:VIPAutomatické publikování 3D PDF modelu ve zvolené kvalitě (iLogic).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 1,035 sekund.