Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 7027 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

AutoCAD LT šrafy

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
HermanTomáš Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.led.2023
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2024 LT
Stav: Offline
Bodů: 22
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace HermanTomáš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: AutoCAD LT šrafy
    Zasláno: 20.čer.2023 v 16:34
Dobrý den,
v autoCADu 2024 LT (ale i 23) po načtení souborů šraf některé vzory chybějí (v design centru jsou názvy s černým zobrazením). Mohu se zeptat, zda někdo netuší, čím by to mohlo být? Předem děkuji.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21573
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čer.2023 v 21:06
V DesignCentru jsou náhledy malé, některé vzory se mohou "slít". Přímo v příkazu Šrafy, v ribbonu nebo v paletách nástrojů máte vzory správně?
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
HermanTomáš Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.led.2023
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2024 LT
Stav: Offline
Bodů: 22
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace HermanTomáš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.čer.2023 v 10:08
Dobrý den,

v příkazu Šrafy, v ribbonu a v paletách nástrojů chybí tyto vzory úplně.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21573
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.čer.2023 v 10:31
To jsou nějaké doplňkové .PAT soubory nebo o jaká typy šraf jde? Pokud jsou to uživatelské .PAT soubory, musí být ve vyhledávací cestě šrafovacích vzorů (viz Možnosti).
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
HermanTomáš Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.led.2023
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2024 LT
Stav: Offline
Bodů: 22
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace HermanTomáš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.čer.2023 v 10:35
Ano, jsou to pat. soubory CAD standardů, samozřejmě jsou ve vyhledávací cestě, problém je, že se zobrazují jen některé šrafy v rámci jednoho souboru.

Zpět nahoru
HermanTomáš Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.led.2023
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2024 LT
Stav: Offline
Bodů: 22
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace HermanTomáš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.čer.2023 v 10:36

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 110777/Výstřižek.JPG

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21573
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.čer.2023 v 15:42
Zobrazením v Design Center bych se moc nezabýval, ale spíš je divné, že je nemáte v nabídce příkazu Šrafy (a v ribbonu). Opravdu máte tu složku "CAD standardy\Srafy" ve Vyhledávací cestě?
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6187
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2023 v 05:19
Dobrý den,

podle mě se Vám „přebíjí“, duplikují centrální soubory acad*.pat, které máte uloženy v C:\Users\... tzn., máte na PC tyto soubory 2× a primárně jsou načítány ty ve výchozí cestě.

Buď si zálohujte ty výchozí a nahraďte je PAT soubory z CAD standardů anebo použijte novější verzi CAD standardů (viz Kde získat stavební čáry a šrafy?), kde jsou stavařské šrafy udělány jako samostatné PAT soubory, kdy co PAT soubor to jeden šrafovací vzor. Pak stačí složku s těmito šrafami přidat mezi cesty k podpůrným souborům a měl byste je mít v AutoCADu načteny.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6817:VIPAutoCAD nereaguje na nastavení jednotek a bloky, xrefy a rozvržení a ctrl+v objekty vkládá zvětšené.
Tip 11382:Šrafy v AutoCADu 2015 (a vyšších) mi nezobrazují typy čar.
Tip 8395:Paprskové šrafy v AutoCADu.
Tip 2964:VIPJak vytvořit poloprůhledné celobarevné výplně (šrafy)?
Tip 8370:Klasický dialog šrafování pro AutoCAD 2011,2012,2013...
Tip 6032:AutoCAD: Skutečně to chcete provést?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,902 sekund.