Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
CADOndra ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 06.bře.2019 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD LT2019 Stav: Offline Bodů: 8 |
![]() Zasláno: 26.čer.2023 v 10:41 |
Ahoj,
neřešili jste náhodou někdo problémy s AutoCAD 2024 LT? Po otevření staršího souboru je místo jednotlivých úseček celý výkres jen vytečkován, přičemž však pokud na tečku kliknu, tak vidim že to je úsečka, jen je v modelu neviditelná. Zkoušel jsem měnit měřítko ale nepomohlo to. Když ten samej soubor otevřu u kolegy, kterej má AutoCAD 2021 LT, tak to vykreslí správně - bude to tedy zřejmě jen v nějakém globálním nastavení něco. |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21916 |
![]() |
nemá ta hladina EL_NIZKE NAPETI přiřazen nějaký uživatelský typ čáry, který je ve vaší instalaci chybně definován (nebo mu chybí SHX tvary)?
|
|
![]() |
|
CADOndra ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 06.bře.2019 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD LT2019 Stav: Offline Bodů: 8 |
![]() |
On to bohužel není problém konkrétní hladiny - problém mi to dělá u různých výkresů, různých autorů
U křivky pomůže upravit atribut globální šířky (který je kdoví proč na hodnotě 0), ten však v úsečce není Otázka zní, proč mi to takhle blbě převádí, když u kolegy se starší verzí to funguje bez problémů :-( |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21916 |
![]() |
Nepochází ten DWG soubor z nějaké napodobeniny AutoCADu? Ty se často chovají podivně. Mezi nativními soubory AutoCADu LT 2021 a 2024 určitě žádné nekompatibility nejsou.
|
|
![]() |
|
![]() |
Nevím na čem byly dělány původní výkresy, nicméně do nedávna jsem měl AutoCAD LT 2022 a v tom jsem do toho všechno upravoval a ukládal bez problémů.
Nyní jsme dostal nový počítač s AutoCAD LT 2024 a od té doby jsou s tím problémy. Zajímavostí je, že i v rozvržení to bez zoomu vidím v pořádku, ale po zazoomvání jsou z toho jen tečky. Asi budu muset poprosit naše IT oddělení o přeisntalování na AutoCAD LT 2022 |
|
![]() |
|
![]() |
Tak jsme si to po domluvě s IT přeinstaloval na 2021 a už je to v pohodě.
V čem je ta záhada netuším :-(
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Pokud to dělalo jen při zoomování, tak je to problém grafického driveru.
|
|
![]() |
|
![]() |
Bohužel se to dělo i v modelu...
zajímavé na tom je, že jsem nejdřív přeinstaloval z 2024 na verzi 2022 a problém přetrvával. Přeinstaloval jsem tedy ještě jednou z verze 2022 na verzi 2021 a je to bez problémů. Grafickým driverem by to tedy vzhledem k tomu, že zůstává pořád stejný, být nemělo. (pokud tam teda ta verze 2021 něco neaktualizuje) |
|
![]() |
|
skypeja ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 27.úno.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD2024 Stav: Offline Bodů: 28 |
![]() |
Dobrý den,
já bojuji s tím, že se mi kružnice nezobrazuje celá. Dělá to jen v některých výkresech v modelu a rozvržení. Náhled tisku i samotný tisk je OK. Zkoušel jsem obnovení výkresu i restaurování, ale to nic nezachránilo. V nižší verzi (2021) se zobrazují OK.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Tohle bude určitě problém grafiky - v jaké verzi AutoCADu (a v jaké OS) se to děje? Jakou máte grafickou kartu? Zkuste aktualizovat její driver ve Windows nebo změnit nastavení akcelerace v AutoCADu.
|
|
![]() |
|
skypeja ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 27.úno.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD2024 Stav: Offline Bodů: 28 |
![]() |
Dobrý den,
děkuji za reakci, skutečně problém je asi způsobený grafikou. v NTB je dedikovaná GK Radeon a druhá GeForce. HW akcelerace v Cadu vidí GeForce, ale podle řízení grafického výkonu jede grafika na dedikovanou kartu. Vypnul jsem HW akceleraci a už je to OK. Zvláštní, že to dělalo jen u některých výkresů. Ještě jednou díky |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Abyste si vypnutím akcelerace zbytečně nezpomaloval AutoCAD, zkuste ještě tip:
|
|
![]() |
|
Petr75 ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 16.úno.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD LT 2025 Stav: Offline Bodů: 426 |
![]() |
Tohoto problému jsem si také všiml, ale jen při určitém zoomu a když kružnice nebyla nakreslena v globálním souřadnicovém systému.
Upravil Petr75 - 26.čvc.2023 v 08:26 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,211 sekund.