Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3700 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Příkaz "hranice" - nepřesnosti

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
aurum Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 22.zář.2008
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Map 3D 2017
Stav: Offline
Bodů: 141
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace aurum Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Příkaz "hranice" - nepřesnosti
    Zasláno: 27.čvc.2023 v 13:28
Lze nějakým způsobem nastavit "přesnost" provedení tohoto příkazu? Pokud křivky "mezi kterými" potřebuji hranici mají více bodů, tak si to AutoCAD zjednudušuje a vznikají nepřesnosti (na obrázku vymezující křivky červeně, hranice zeleně). Potřebuji, aby všechny vrcholy hranice byly přesně "na vrcholech křivek".

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21571
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čvc.2023 v 14:02
Obrázek nedorazil, ale přesnost ovlivnit nelze. Zkuste řešit šrafou a z ní pak vzít hranici, nebo rozložit hraniční objekty na jednodušší (a křivky na segmenty).
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
aurum Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 22.zář.2008
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Map 3D 2017
Stav: Offline
Bodů: 141
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace aurum Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čvc.2023 v 14:26
Šrafa se při postupu pomocí "vnitřního bodu" chová stejně nepřesně, oblast taktéž. Rozložení křivek na úsečky taktéž nepomůže.
Když se šrafuje "uzavřená křivka", tak je to přesné. Ale tu uzavřenou křivku nechci "oklikávat ručně", ale naopak potřebuji využít stávající entity, aby mi cad tu křivku vytvořil (její získání je mým cílem).

Zpět nahoru
aurum Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 22.zář.2008
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Map 3D 2017
Stav: Offline
Bodů: 141
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace aurum Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čvc.2023 v 14:38
Co teoreticky pomůže, tak je vyčištění křivek v MAPu. Ale tam nevím, jak nastavit faktory redukce, aby to ty křivky oproti mapě KN, která je podkladem pro vynesení hraničních křivek, neakceptovateleně nezměnilo.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21571
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čvc.2023 v 08:29
Zkuste přiložený LISP "BNDR" od Marko Ribara. Používá jiné metody, ale možná by mohl pomoci. Pokud je vstupní DWG ve velkých souřadnicích (JTSK), přisuňte jej dočasně blíže ke globálnímu počátku 0,0 (USS nestačí).

Připojené souborylspuploads/9/bndr.lsp

Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11162:Červené kružnice u mezer šrafování - nelze určit uzavřenou hranici.
Tip 13689:Jaká je přesnost Revitu?
Tip 4621:Nastavení tolerance pro automatické začištění výkresu.
Tip 11585:Změna obrysu (hranice) existující šrafy.
Tip 10567:Referenční rovina je nepatrně mimo osy a může způsobit nepřesnosti.
Tip 6320:Neplatný hraniční polygon (buď protíná sám sebe, nebo není uzavřený).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,670 sekund.