Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 6491 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Promítnutí geometrie

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
krovec Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 06.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2023
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace krovec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Promítnutí geometrie
    Zasláno: 16.srp.2023 v 09:04
Dobrý den,
prosím o radu. Mám sestavu, ta se skládá z více sestav. A do hlavní sestavy jsem vložil díl na kterém chci vytvořit promítnutí geometrie a odkazovat se na jinou podsestavu. Ale to mě nelze, hlasí mě to :
promítnutí přes součást selhalo, protože náčrt se nachází v součásti, která je adaptivní v jiné sestavě.

Díky za radu
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1627
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.srp.2023 v 10:36
Postupuješ  kliknu tí na díl co cheš upravit/přikaz upravit/ náčrt na danou součást a pak pak promítnutí?
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
krovec Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 06.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2023
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace krovec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.srp.2023 v 10:43
Ano, tak to dělám v sestavě
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1627
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.srp.2023 v 10:44
nepromítáš tam nějakou křivk či radisu pod sklonem a to brání promítnutí?
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
flesar Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 15.lis.2005
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AIP 2009
Stav: Offline
Bodů: 640
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace flesar Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.srp.2023 v 16:57
Soustředil bych se na následující text.
Původně odeslal(a) krovec krovec napsal(a):

... protože náčrt se nachází v součásti, která je adaptivní v jiné sestavě.
.
Můžete vyloučit, že je daná součást adaptivní v jiné podsestavě?
Zpět nahoru
krovec Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 06.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2023
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace krovec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.srp.2023 v 08:13
Součast je v jiné sestavě. A v této sestavě je adaptivita na tento díl. Ale přímo díl na který se chci odkazovat adaptivní není. Ale dva další díly v sestavě ano.

Upravil krovec - 17.srp.2023 v 08:19
Zpět nahoru
flesar Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 15.lis.2005
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AIP 2009
Stav: Offline
Bodů: 640
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace flesar Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.srp.2023 v 08:21
Alespoň u starších verzí Inventoru platilo, že součást může být v několika různých sestavách, ale jen v jediné může být adaptivní.
To může být i Váš případ.
Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 03.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM, Fusion
Stav: Offline
Bodů: 380
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace horalek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.srp.2023 v 13:18
Ano, to stále platí, součást nemůže být adaptivní (asociativní provázání) ve více sestavách - aby byl řízen (geometricky upravován) jen z jedné sestavy, klidně z více dílů, ale jen v rámci jedné "řídící" sestavy. 
Cest jak to vyřešit je několik. Píšu dvě jednodušší:Např. příkaz "kopírovat objekt" - okopírujete objekt (např plochu, celý model) do této součásti s tím, že v dialogu vypnete "Asociativní". Takto nakopírovaný objekt si promítejte a využívejte dle libosti.
Bez asociativity funguje i možnost kopírování náčtů ze součásti do součásti - ve zdrojové součásti vytvoříte náčrt, nakopírujete do ní požadované geometrie a celý náčrt kopírujete do cílové součásti (standardně CTRL+C a CRTL+V).

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4269:Jak změnit promítnutou geometrii na normální náčrt?
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10743:Promítnutí geometrie náčrtu modelu do výkresu.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,617 sekund.