Spuštěn nový vzhled portálu CADfórum.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 117.000 registrovaných u nás, celkem 1.085.000 registrovaných (CZ+EN), přes 52.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový Inženýrský kalkulátor, Průvodce CAD převody, Konvertor barev, Prohlížeč USD souborů.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 117.000 registrovaných u nás, celkem 1.085.000 registrovaných (CZ+EN), přes 52.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový Inženýrský kalkulátor, Průvodce CAD převody, Konvertor barev, Prohlížeč USD souborů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Vytvoření profilu z mapy DWG |
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
stepan252 ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 24.lis.2022 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD2023 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zasláno: 22.úno.2024 v 09:34 |
Ahoj máme zadanou práci, kde vytváříme komunikaci, doted jsem pracoval s AutoCadem a teď to děláme v civilu, takže jsem zmatenej.
Každopádně potřebuji vytvořit profil mapy, máme mapu v souboru .DWG ale všude jsem našel že je potřeba mapa .tin nebo tak něco. Zajímalo by mne, jak můžu ten profil vytvořit, osu komunikace v pohodě vytvořím ale v podelňáku pak vidím, že je to celý rovný... Předem se omlouvám za asi hloupej dotaz, jen nám nikdo zatím nic nevysvětlil :D Dekuji moc za případnou pomoc :)
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2563 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Záleží na tom , co je to "mapa v dwg"... - Můžete tam mít body ve 2D nebo ve 3D. Pokud ve 3D, máte vyhráno - stejně tak múžete mít popis výšek ve 2D nebo i ve 3D, s desetinnou tečkou, čárkou anebo mezerou místo nich - taky můžete mít zaměřené hrany ve 2D nebo 3D - anebo jen vrstevnice Podle toho, co máte, budete muset zvolit postup při vytvoření povrchu (který zatím určitě nemáte)
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
stepan252 ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 24.lis.2022 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD2023 Stav: Offline Bodů: 3 |
Pardon, máme mapu s vrstevnicemi, ale když se chci kouknout na jednotlivé vrstevnice a jejich výšku tak to nejde, protože se mi vybere cela mapa… hladiny mám odemkmuté
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2563 |
Tak to máte vrstevnice vložené jako blok nebo xref. blok rozbít pokud to je xref, tak ho máte jako samostatný soubor. ten otevřete a vstevnice přenesete přes bod 0,0 do civilu V každém případě předpokládám, že jste začal pracovat v civilovské šabloně
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,768 sekund.