Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 8374 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Dotaz na filtrování dat

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
sisovka Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.zář.2014
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Map 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 37
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sisovka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Dotaz na filtrování dat
    Zasláno: 17.čer.2024 v 12:17
Dobrý den,
v AutoCAD Map 3D máme možnost ve správci zobrazení filtrovat data u hladin pomocí dotazu. Když zadáme dotaz na filtr dat a vybereme "najít v mapě" volbu "polygon", tak nám nedovolí "výběr polygonu", ale musíme polygon vytvořit přímo v mapě znovu. Nevíte proč je volba výběrem nepřístupná?

Dále máme problém s tím, že lze vybírat prvky pouze uvnitř polygonu, ale my bychom potřebovali výběr vně polygonu. Je nějaká možnost jak toto zadat do filtru? Řešíme DTM a máme hranici areálu a potřebujeme vyfiltrovat všechny sítě mimo areál.

Předem moc děkuji.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21571
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.čer.2024 v 14:19
Myslíte tenhle výběr?


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9/mapsearch1.png



Volba "vYbrat" má nesprávně zvýrazněnou zkratku - musíte napsat "vybr" nebo "_sel". A inverzní výběr dosáhnete snadno, předřazením logického operátoru NOT ("aniž").
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
sisovka Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.zář.2014
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Map 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 37
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sisovka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.čer.2024 v 14:38
Moc děkuju, funguje to. Ušetřil jste nám spoustu času Thumbs Up
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10549:Vyhledávání parametrů a filtrování objektů v Advance Steel.
Tip 7243:VIPVytvoření filtru hladin řádkovým příkazem z menu nebo skriptu.
Tip 8678:Jak vyvolat aktualizaci tabulky extrakce dat?
Tip 13022:Rozšířené filtrování v rozpisce Inventoru (skrytá funkce).
Tip 8968:Jak exportovat objektová data do Excelu?
Tip 11949:Konverze souřadnicového systému v DWG výkresu pomocí dotazů.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,492 sekund.