Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 7652 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Uzivatelske prikazy na pasu karet

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
peterka256 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 17.říj.2015
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor2012
Stav: Offline
Bodů: 40
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace peterka256 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Uzivatelske prikazy na pasu karet
    Zasláno: 26.čer.2024 v 17:38
Dal jsem si na pas karet prikaz "Ulozit kopii jako". Da se nejakym zpusobem nastavit typ souboru a zmenit vychozi cestu? Pouzivam to pro rychle ulozeni *.stl souboru pro 3D tisk do specificke slozky. Inventor ale nabidne ulozeni jako .ipt do slozky projektu.  Pro muj ucel to musim neustale menit, coz trochu prudi. 

Existuje nejaka moznozt jak to udelat tak, aby tam byl nastaven vychozi typ souboru a slozka kterou si sam zvolim?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21573
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čer.2024 v 00:06
Záleží jak příkaz přidáváte. Pokud jen jako zkratku pro Save Copy As, pak bude IPT předvolen, pokud používáte pro doplnění vlastních ikon např. aplikaci T4I, můžete vložit odpovídající iLogic kód, včetně volby formátu STL a složky.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
peterka256 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 17.říj.2015
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor2012
Stav: Offline
Bodů: 40
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace peterka256 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čer.2024 v 21:43
Ja to tam jen naklikal z toho seznamu co je pri uprave pasu karet. Takze jestli tomu dobre rozumim, mam stahnout nejakou aplikaci T4I, naucit se v tom programovat a pak to pujde?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21573
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čer.2024 v 23:59
Aplikace T4I (viz Download) umožňuje mj. vkládat do ribbonu ikony iLogic maker. Jednoduché iLogic makro pak uloží 3D model do libovolného formátu, včetně možností nastavení voleb, cílové složky apod. Viz např. CAD Fórum - Dávkový převod z Inventoru do STEP, IGES, DWG, 3D PDF, USD... (cadforum.cz)
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
peterka256 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 17.říj.2015
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor2012
Stav: Offline
Bodů: 40
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace peterka256 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2024 v 01:29
Dik moc za nakopnuti spravnym smerem k tem makrum. Zkousel jsem stahnout ten BatchExport for Inventor cos doporucoval, ale download mne poslal na stranku jakesi firmy, kde to chtelo dalsi registraci ktera nefungovala, nebo to musi schvalovat zivy pikolik ktery maka jednou za tyden nebo nevim co. V kazdem pripade bylo rychlejsi to makro napsat. Slo to i bez stahovani toho T4I (nebo uz se to driv mimodek s necim nainstalilo - nevim), ale to rozhrani mi prislo jako normalni editor vba, takze co proc a jak je to T4I jsem dal nezkoumal.

Pokud by mel nekdo podobnou potrebu jako ja, davam sem zminene makro. Kod vypada tak jak vypada, no :-) ale funguje a to je hlavni. Ulozi aktivni soucast jako .stl na cestu co je v kodu (pripadne ji vytvori). Pokud uz soubor existuje neprepise ho, vytvori dalsi s jinym nazvem. Nastaveni parametru prevodu se da udelat v kodu, krome presnosti tam asi nic menit nebudete, ostatni jsem tam dal jen pro sichr, protoze se mi nechtelo zkoumat co inventor pouzije kdyz to tam nedam.
Kod makra je zde:

Sub UlozSTL()
Set kontext = ThisApplication.TransientObjects.CreateTranslationContext
Set moznosti = ThisApplication.TransientObjects.CreateNameValueMap
Set dm = ThisApplication.TransientObjects.CreateDataMedium
kontext.Type = IOMechanismEnum.kFileBrowseIOMechanism
With moznosti
.Value("OutputFileType") = 0
.Value("ExportFileStructure") = 0
.Value("ExportUnits") = 5
.Value("Resolution") = 1 'vysoke = 0, stredni = 1, nizke = 2, uziv. = 3, brep = 4
.Value("ExportColor") = False
.Value("AllowMoveMeshNode") = False
End With
nazev = "E:\tisk\" & ThisApplication.ActiveDocument.DisplayName & ".stl"
pripona = 1
Do While (Dir(nazev) <> "")
nazev = "E:\tisk\" & ThisApplication.ActiveDocument.DisplayName & "_" & pripona & ".stl"
pripona = pripona + 1
Loop
dm.fileName = nazev
ThisApplication.ApplicationAddIns.ItemById("{81CA7D27-2DBE-4058-8188-9136F85FC859}").SaveCopyAs ThisApplication.ActiveDocument, kontext, moznosti, dm
MsgBox vbCrLf & dm.fileName & " byl vytvořen.", vbInformation, ThisApplication.ActiveDocument.DisplayName
End Sub
Zpět nahoru
peterka256 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 17.říj.2015
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor2012
Stav: Offline
Bodů: 40
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace peterka256 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2024 v 01:45
Jeste bych se chtel zeptat, jake rozliseni je dostatecne pro 3D FDM tisk aby tam nebyly videt fragmenty, ale aby zas nebyly ty soubory zbytecne velke? Predpokladam ze to bude mit vliv predevsim na zakrivene plochy aspol. Jsou tam nejake slidery v mi celkem nic nerikajicich procentech a zdlouhave zkouset se mi to nechce. Co znamena volba brep a je vhodna pro 3D tisk?
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6923:Jak doplnit chybějící příkaz do Ribbonu AutoCADu?
Tip 355:Tabulka Excelu vložená do AutoCADu je oříznutá.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 1,059 sekund.