Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Uzivatelske prikazy na pasu karet |
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
peterka256 ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 17.říj.2015 Lokalita: ČR (OS) Používám: Inventor2012 Stav: Offline Bodů: 49 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zasláno: 26.čer.2024 v 17:38 |
Dal jsem si na pas karet prikaz "Ulozit kopii jako". Da se nejakym zpusobem nastavit typ souboru a zmenit vychozi cestu? Pouzivam to pro rychle ulozeni *.stl souboru pro 3D tisk do specificke slozky. Inventor ale nabidne ulozeni jako .ipt do slozky projektu. Pro muj ucel to musim neustale menit, coz trochu prudi.
Existuje nejaka moznozt jak to udelat tak, aby tam byl nastaven vychozi typ souboru a slozka kterou si sam zvolim?
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21899 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Záleží jak příkaz přidáváte. Pokud jen jako zkratku pro Save Copy As, pak bude IPT předvolen, pokud používáte pro doplnění vlastních ikon např. aplikaci T4I, můžete vložit odpovídající iLogic kód, včetně volby formátu STL a složky.
|
|
![]() |
|
peterka256 ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 17.říj.2015 Lokalita: ČR (OS) Používám: Inventor2012 Stav: Offline Bodů: 49 |
Ja to tam jen naklikal z toho seznamu co je pri uprave pasu karet. Takze jestli tomu dobre rozumim, mam stahnout nejakou aplikaci T4I, naucit se v tom programovat a pak to pujde?
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21899 |
Aplikace T4I (viz Download) umožňuje mj. vkládat do ribbonu ikony iLogic maker. Jednoduché iLogic makro pak uloží 3D model do libovolného formátu, včetně možností nastavení voleb, cílové složky apod. Viz např. CAD Fórum - Dávkový převod z Inventoru do STEP, IGES, DWG, 3D PDF, USD... (cadforum.cz)
|
|
![]() |
|
Dik moc za nakopnuti spravnym smerem k tem makrum. Zkousel jsem stahnout ten BatchExport for Inventor cos doporucoval, ale download mne poslal na stranku jakesi firmy, kde to chtelo dalsi registraci ktera nefungovala, nebo to musi schvalovat zivy pikolik ktery maka jednou za tyden nebo nevim co. V kazdem pripade bylo rychlejsi to makro napsat. Slo to i bez stahovani toho T4I (nebo uz se to driv mimodek s necim nainstalilo - nevim), ale to rozhrani mi prislo jako normalni editor vba, takze co proc a jak je to T4I jsem dal nezkoumal. Pokud by mel nekdo podobnou potrebu jako ja, davam sem zminene makro. Kod vypada tak jak vypada, no :-) ale funguje a to je hlavni. Ulozi aktivni soucast jako .stl na cestu co je v kodu (pripadne ji vytvori). Pokud uz soubor existuje neprepise ho, vytvori dalsi s jinym nazvem. Nastaveni parametru prevodu se da udelat v kodu, krome presnosti tam asi nic menit nebudete, ostatni jsem tam dal jen pro sichr, protoze se mi nechtelo zkoumat co inventor pouzije kdyz to tam nedam. Kod makra je zde:
|
|
![]() |
|
Jeste bych se chtel zeptat, jake rozliseni je dostatecne pro 3D FDM tisk aby tam nebyly videt fragmenty, ale aby zas nebyly ty soubory zbytecne velke? Predpokladam ze to bude mit vliv predevsim na zakrivene plochy aspol. Jsou tam nejake slidery v mi celkem nic nerikajicich procentech a zdlouhave zkouset se mi to nechce. Co znamena volba brep a je vhodna pro 3D tisk?
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,469 sekund.