Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 9788 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Násobná - Multifunctional Grips

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mastodon Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 08.čer.2017
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
AutoCAD 2023, Autodesk ReCap
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mastodon Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Násobná - Multifunctional Grips
    Zasláno: 01.zář.2024 v 18:03
Dobrý den, pro přidání výběru používám klávesu shift a mám aktivní SELECTIONCYCLING. Když mám kresbu podloženou referencí a vybranou např. křivku, tak místo výběru další entity se mi zobrazí karta "násobná" (vybere se reference namísto požadované křivky). 

Poradí mi někdo prosím jak se zbavit dialogu "násobná"?

Zkoušel jsem nastavit parametr GRIPMULTIFUNCTIONAL z 3 na 0. Bez úspěchu.

Díky

Upravil Mastodon - 01.zář.2024 v 20:14
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Bodů: 21653
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.zář.2024 v 09:49
Ta karta se opravdu jmenuje "Násobná"? V jakém příkazu? Nebo je to při uzlové editaci (předvýběru)?
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Mastodon Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mastodon Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.zář.2024 v 10:41
V českém překladu ano. Pouze při kombinovaném výběru (mesh, křivka viz screen)...Nebo v případě, který jsem popisoval...Mám vybranou křivku, chci vybrat další s klávesou shift, ale namísto křivky se vybere podložená reference a "zaktivní" se karta 'násobná'. Jinými slovy, při aktivní volbě výběru s kl. shift a podloženou kresbou referencí (*.jpg) nemohu vybrat více než jednu křivku...Musím zmrazit (nestačí vypnout) hladinu referencí a pak dále pracovat...Je to strašně otravné :)

Děkuji
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 78435/dotaz.JPG

Zpět nahoru
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Používám:
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.zář.2024 v 11:10
Aha, takže v Civilu, ne v AutoCADu. Zkuste vypnout proměnnou PICKADD nebo vybírat další objekty bez Shiftu. Toho kontextového ribbonu se můžete zbavit přes CUI nebo v Možnostech > Výběr.
Zpět nahoru
Mastodon Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mastodon Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.zář.2024 v 11:30
Ano, pardon, v CIVILu (už jsem si aktualizoval profil). Bohužel, přidávat výběr bez SHIFTu už se neodnaučím :/

Děkuji, ale:

*) Možnosti > Výběr - žádný dialog řešící tento problém jsem nenalezl
*) Uživatelské rozhraní CUI - karta "násobná" zde není, v záložce "nabídka" taktéž
*) Proměnou PICKADD mám defaultně vypnutou

Děkuji za ochotu!

Zpět nahoru
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Používám:
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.zář.2024 v 12:21
Ten ribbon sice asi není na vině, ale vypnete jej buď pomocí CUI (Pás karet > Stavy kontextových karet > Heterogenní výběr) nebo Možnosti > Výběr > Stavy kontextových karet > Maximální výběr = 1.

Je také možné, že koliduje s nastavením výběru obrázků - viz MAPIOPTIONS > Obecné: vypnout "Shift+levé tlačítko".
Zpět nahoru
Mastodon Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mastodon Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.zář.2024 v 12:55
Díky, máte pravdu, v ribbonu problém není... Dle Vašeho postupu jsem vypnul zobrazení karty. Ovšem v dialogu MAPOPTIONS nemám záložku obecné. Je zřejmé, že problém je v nastavení výběru obrázku s klávesou shift, který je v kolizi s aktivní volbou přidání výběru s kl. shift.

Nikde jsem nenašel (možnosti > výběr, cui) nastavení výběru obrázků (například vyměnit kl. shift+klik za ctrl+klik pro výběr obrázku).

Díky!
Zpět nahoru
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Používám:
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.zář.2024 v 15:08
v MAPOPTIONS ne, ale v MAPIOPTIONS by být měla
Zpět nahoru
Mastodon Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mastodon Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.zář.2024 v 16:15
DÍKY MOC!! vyřešeno
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5622:Vypnutí automatického násobného kopírování.
Tip 3625:VIPJak nastavit uzly (grips) kružnice v jiných kvadrantech?
Tip 14225:Nefunguje výběr objektů se Shiftem, zobrazí se ribbon Násobná.
Tip 476:AutoCAD mi nezobrazuje uzly (grips).
Tip 4484:Změna šířky jediného sloupce tabulky.
Tip 1363:KRITICKÁ CHYBA: Unhanded access violation reading 0xffffffff exception at 3600e515h při uzlové editaci.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,984 sekund.