ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Přes 123.000 registrovaných u nás, celkem 1.127.000 registrovaných (CZ+EN). Tipy pro AutoCAD 2027, pro Inventor 2027 a pro Revit 2027. Nový Kalkulátor nosníků, Spirograf generátor a Regresní křivky v sekci Převodníky. Kompletní příkazy a proměnné AutoCADu 2027.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na emea.support.arkance.world
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoNefungující zalomená výška pohledu

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
flang Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 17.říj.2020
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD20
Stav: Offline
Bodů: 2
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Nefungující zalomená výška pohledu
    Zasláno: 09.lis.2024 v 16:03
Dobrý den,
narazil jsem na problém s funkcí zalomená výška, kterou používám k nastavení výšky řezné roviny na 3/4 výšky schodiště, zatímco v celém půdoryse je výška nastavena na 1200 mm. Tato funkce mi vždy fungovala bez problémů, ale nyní při modelování projektu jsem narazil na potíže. Schodiště se mi vykreslí pouze v určitém rozměru plochy zalomené výšky. Jednou to funguje při protažení do jedné strany, za chvíli už zase ne. (viz. Přílohy)

Zkoušel jsem i plochu nenatáčet a děje se úplně to stejné. Ale stěny okolo schodiště se vykreslují vždy správně.

Používám nejnovější verzi programu Revit 2025 a už nevím, jak tento problém vyřešit. Budu rád i za jiné možnosti, jak schodiště do půdorysu vykreslit správně.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 98862/Fórum_1_-_zmenšená_.jpg Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 98862/Fórum_2.jpg

Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Bodů: 3946
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.lis.2024 v 10:54
Dříve to blblo v tom, pokud zalomená výška protínala jakoukoli část schodiště (i mezipodesty), jak je to teď nevím.
Zpět nahoru
sonicer Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 20.čvc.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Revit, Autocad, Navisworks
Bodů: 223
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2024 v 22:09
Obdélník zalomené výšky pohledu není třeba natáčet dle tvaru schodiště. To v Revitu nefunguje!

Nutné je udělat nenatočený obdelník zalomeného pohledu, které svým rozměrem zcela pokryje rozměry celého schodiště. Bohužel tím se dostane do obdelníku i to co nechceme....jinak to však nelze.

PF.

Sonicer - Revit master, plugin developer
BimRvt.cz
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3876:Výšky podlaží v Project Navigatoru jsou 10x nebo 100x větší.
Tip 10772:Jak vytvořit lomený řez v Revitu?
Tip 6852:Jak zalomit text v tabulce Revitu?
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10907:Při generování řezu nedojde k ořezání modelu.
Tip 8450:Jak zalomit dlouhé tabulky v AutoCADu (LT)?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,164 sekund.