Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |
prasopal666 ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 09.led.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Autocad 2007 Stav: Offline Bodů: 164 |
![]() Zasláno: 22.bře.2007 v 10:30 |
dobrý den,
lze udělat nějaké !makro" které by nahradilo text ve výkresu blokem, kde v atributu by byl právě nahrazovaný text?
|
|
Autocad 13 - user, PC 386, 16MHZ, 1MB RAM, 14" VGA monitor
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21896 |
![]() |
Šlo, ale je to trochu nestandardní požadavek - co je konečným účelem?
Měla by být pro každý text zvláštní definice bloku? (respektující parametry textu) Nebo všechny texty vypadají podobně a lze pro ně použít jediný blok s atributem?
Víceřádkové texty budou takto fungovat je v AutoCADu 2008.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 09.led.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Autocad 2007 Stav: Offline Bodů: 164 |
![]() |
texty jsou podobné, je to textový řetězec o 13 místech. Atribut bloku by byl stejný.
|
|
|
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
V principu: 1. Vytvořte blok s jediným atributem a zapište ho do souboru na prohledávací cestě. Nazvěte ho třeba AUTODEF (setq dz (entget (setq m(car(entsel))))) |
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
ještě k tomu makru, vůbec nevím jak se spouští, můžete mi prosíl polopatě poradit?
|
|
|
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
Poněvadž jsem rejpal vyššího stupně (RVT), nedá mi to: pane prasopal666, Makro je hypermarket...
![]() (Prosím ostatní, aby mi to prominuli.) Myslím, že jako "Zasloužilý člen" byste to snad už měl vědět... ![]() |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Polopatě:
1. Zaslané uložte do souboru s příponou lsp. Nejlépe na prohledávací cestě.
2. Na příkazovou řádku napište (load "neco.lsp")
Kód je sice funkce schopný, ale pokud by měl být opakovaně používán, bylo by vhodné:
- ošetřit lépe vypínání/zapínání ATTDIA (uložit stávající nastavení a na konci vrátit,
- upravit na definici příkazu (defun ...), ošetřit automatické načítání a strčit na nějaké tlačítko.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
a co je makro v příkazu makro? ještě me napadá co bylo dříf Makro nebo makro? Upravil prasopal666 - 27.bře.2007 v 12:59 |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
příkaz MAKRO neznám :-(
Vysvětlete, prosím.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
nástroje->makro->makra
makro:
množina instrukcí spouštěná zadáním jediného povelu
|
|
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
bohužel mi to MAKRO mi nějak nefunguje, když ho spustim, kliknu na text který chi převést do bloku, text zmyzí a v příkazové řádce se objeví "vyberte objekt" zde končím respektive nevím jak vybrat objekt když tam žádný není?
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
Zkuste mi poslat výpis textové obrazovky. Mně to píše:
Vyberte objekty:
Příkaz: _-INSERT Zadejte jméno bloku nebo [?]: AUTODEF Jednotky: Bez jednotek Převod: 1.00 Určete bod vložení nebo [Refbod/Měřítko/X/Y/Z/Otoč]: Zadejte měřítko v ose X, zadejte protější roh nebo [Obdélník/XYZ] <1>: 1 Zadejte měřítko Y <použijte měřítko X>: 1 Určete úhel otočení <0.0000>: 0 Zadejte hodnoty atributů U: fffff Příkaz: 1 |
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Příkaz: _appload
"AUTODEF.dwg": Nemohu najít soubor ve vyhledávací cestě:
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
Pravda - na VBA makra jsem zapomněl. Co je to makro, tak trochu tuším.
Bohužel terminologie v CZ AutoCADu je malinko neustálená, (makra v příkazovém řádku, programy v lispu, makra ve VBA, script soubory - dema)
šlo mi o spojení "příkaz makro". Příkaz je pro mne něco jiného, než volba z nabídky nebo název tlačítka.
Ale to už dost dlouho buším do prázdné slámy. Pojďme se radši věnovat rozchozeníá toho makra :-)
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
makro už sem spustil, ale neměl jsem vytvořen ten blok AUTODEF, takže se omlouvám
leč sem narazil na další problém, když kliknu na text který chci převést do atributu bloku, tak mi to nepřevede Upravil prasopal666 - 27.bře.2007 v 13:49 |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
A to pro vás není dost návodné? Psal jsem přece, abyste si nejprve vytvořil ten blok s jedním atributem, nazval ho AUTODEF a uložil ho na prohledávací cestě. Samozřejmě ho také můžete vytvořit přímo ve výkrese.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
Makro je něco jako "proveď následující úkoly" (? - neznám, neumím...) a má tvar např.
Sub EditAttribPrompts() Dim obj As Object ... On Error Resume Next ThisDrawing.Utility.GetEntity obj, pt, "Vyberte blok: " If Err <> 0 Then Exit Sub End If Set ent = obj If StrComp(ent.ObjectName, "AcDbBlockReference", vbTextCompare) <> 0 Then MsgBox "Vybraná entita není blok !" Exit Sub End If Set blkref = ent If blkref Is Nothing Then MsgBox "Nelze získat blok !" Exit Sub ... lisp je uživatelsky definovaná "nová" funkce (trošičku něco málo z toho znám...) která provede více než 1 operaci a má tvar např. ... (defun C:DIMARC ( / pt1 pt2 cen a1 a2 D1 D2 D i p r oldOs oldCmde) (setq oldCmde (getvar "CMDECHO")) (setq oldOs (getvar "OSMODE")) (setvar "CMDECHO" 0) (prompt "Pick 2 points on an arc - ") (setvar "OSMODE" 512) (while (not cen) (setq pt1 (getpoint "1st pt: ") cen (osnap pt1 "_CEN") ) (if (not cen) (alert "Doesn't lay on an arc, retry") (setq pt2 (getpoint cen " 2nd pt: "))) ... Mám za to, že v podstatě je to totéž ale napsaný jinou formou...(případně mne prosím opravte) |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
![]() |
NIKDO se neptal, co je to makro. JA jsem se ptal na PŘÍKAZ MAKRO.
Program v lispu NEMUSÍ definovat nový příkaz - je to jen jedna z možností použití.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,641 sekund.