Děkujeme za účast na konferenci CADfórum 2025 - podívejte se na reportáž
Přes 120.000 registrovaných u nás, celkem 1.104.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a 
proměnné prostředí AutoCADu.
 Diskuzní fórum, poradna
 Diskuzní fórum, poradna
 ?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností
 Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
 Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
 Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
 Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
 Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
 | 
 | 
| Odpovědět   | archiv | 
| Autor | |
| michaelflyer   Zasloužilý člen   Přihlášen: 05.úno.2007 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 105 |  Téma: n-krát Zasláno: 23.říj.2007 v 16:22 | 
| 
   Dobrý deň.
 Neviem si rady v LIPe s funkciou opakovať niečo n krát....   Napr.: Zadám hodnoty výšok, n1 až nk. Potom chcem robiť _offset n1 až nk. k= „nekonečno“ Alebo nanášanie kružníc na priamku v rôznych vzdialenostiach n1 až nk. Vopred ďakujem. | |
|  | |
| Vladimír Michl   Profil člena Odeslat soukromou zprávu Najít příspěvky člena Navštívit stránky člena Přidat do seznamu známých Moderátor     ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 22020 |  Zasláno: 23.říj.2007 v 16:55 | 
| 
   Těch funkcí pro cyklus je v LISP vícero - např. repeat, while, foreach (viz Nápověda)
    | |
|  | |
| michaelflyer   Zasloužilý člen   Přihlášen: 05.úno.2007 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 105 |  Zasláno: 24.říj.2007 v 12:36 | 
| 
   Neviem ako by to malo vlastne vyzerať. Prosím vás mohli by ste mi dať cestu na ten návod? Nejako sa tu moc dobre nevyznám.
 Ďakujem... | |
|  | |
| Vladimír Michl   Profil člena Odeslat soukromou zprávu Najít příspěvky člena Navštívit stránky člena Přidat do seznamu známých Moderátor     ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 22020 |  Zasláno: 24.říj.2007 v 13:52 | 
| 
   "Návod na programování" neumím, ale cyklus má vypadat např. takto:
 (repeat 37  (command "XY" ....) ) Základní příklady a pomoc najdete v nápovědě nebo v online příručce Programování AutoCADu (vývojové prostředky). | |
|  | |
| michaelflyer   Zasloužilý člen   Přihlášen: 05.úno.2007 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 105 |  Zasláno: 05.lis.2007 v 16:27 | 
| 
   Dobrý deň.
 Nejako som to pochopil (hádam)... Len mám problém s while :-( Vyhlasuje mi po to: ; error: bad argument type: lselsetp nil a už mi nechce opakovať „výber“... (defun c:ko () (progn (setq f (open "F:\\kusovník.txt" "W")) (while (/= vyber "") (progn (initget 1 "M S") (setq vyber (getkword "\nZadaj prvok [Madlo,Stlp]:")) (if (= vyber "M") (progn (princ "\n" f) (princ "MADA" f) ) ) (if (= vyber "S") (progn (princ "\n" f) (princ "STLPY" f) ) ) (while (and (/= nazov "") (/= rozmer "")) (progn (prompt "\nVyber nazov dielca:") (setq nazov (ssget)) (prompt "\nVyber nazov dielca:") (setq rozmer (ssget)) (setq entita1 (ssname nazov 0)) (setq zoznam_ent1 (entget entita1)) (setq a (cdr (assoc 1 zoznam_ent1))) (setq entita2 (ssname rozmer 0)) (setq zoznam_ent2 (entget entita2)) (setq a (cdr (assoc 42 zoznam_ent2))) (princ "\n" f) (princ a f) (princ " " f) (princ b f) ) ) ) ) (close f) ) ) | |
|  | |
| Ferdinand   TOP uživatel   Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |  Zasláno: 06.lis.2007 v 11:26 | 
| 
   Až tak moc to s lispem neumím, ale nemělo by být 
       (while (and ((/= nazov "") (/= rozmer "")))  Co znamená "b" v řádku       (princ b f)  Upravil Ferdinand - 06.lis.2007 v 11:27 | |
| 
     -FerTh-
     | |
|  | |
| michaelflyer   Zasloužilý člen   Přihlášen: 05.úno.2007 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 105 |  Zasláno: 06.lis.2007 v 15:21 | 
| 
   Ďakujem....to b...
 Našli ste mi ďalšiu chybu. (setq entita2 (ssname rozmer 0)) (setq zoznam_ent2 (entget entita2)) (setq a (cdr (assoc 42 zoznam_ent2))) ;;;TU MABYT NAMIESTO "a" "b". Ale vrátim sa k: (while (and ((/= nazov "") (/= rozmer ""))) toto mi nechce vobez zobrať. vyhlasuje mi to chybu   Možno to má niečo spoločné so (ssget) | |
|  | |
| Ferdinand   TOP uživatel   Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |  Zasláno: 06.lis.2007 v 16:29 | 
| Zkusit ten cyklus pomocí příkazu foreach  (while (if (and (....)))) Upravil Ferdinand - 06.lis.2007 v 16:31 | |
| 
     -FerTh-
     | |
|  | |
| michaelflyer   Zasloužilý člen   Přihlášen: 05.úno.2007 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 105 |  Zasláno: 06.lis.2007 v 20:47 | 
| 
   Problém je v tom že while testuje podmienku (ak podmienka nevyhovuje príkazy sa opakuje). Ale foreach zase vyberá každý prvok zo zoznamu a opakuje danú funkciu naň.
 Ja si neviem predstaviť ako by to malo robiť na túto funkciu: (prompt "\nVyber nazov dielca:") (setq rozmer (ssget)) (setq entita2 (ssname rozmer 0)) (setq zoznam_ent2 (entget entita2)) (setq a (cdr (assoc 42 zoznam_ent2))) Mysleli ste asi na funkciu princ, ktorú by mi opakovalo. Lenže to by som musel nejako vytvoriť zoznam vybraných položiek. A to je problém, pretože sú typu a1 až an.... Ja som tiež len začiatočník... | |
|  | |
| michaelflyer   Zasloužilý člen   Přihlášen: 05.úno.2007 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 105 |  Zasláno: 17.bře.2008 v 11:26 | 
| 
   Dobrý deň.
 Prosím Vás o radu. Dávam sem jednoduchý príklad. Nechápem prečo mi to nefunguje :-( Viem, že mi tam niečo chýba, ale neviem sa dopracovať k tomu, že čo :-( Chcem dosiahnuť aby mi pripočítalo 0.1 k hodnote "a" až do vtedy (sa to bude opakovať), pokiaľ sa nebude "=" hodnote "b". (defun c:OPAKUJ () (setq a (getreal "n\Zadaj hodnotu (a) ktorá je väčšia ako b:")) (setq b (getreal "n\Zadaj hodnotu (b) ktorej sa to má rovnať:")) (if (/= a b) (progn (while (= a b) (setq a (+ a 0.1)) (princ a) ) ) ) ) Vopred Ďakujem.   | |
|  | |
| Vladimír Michl   Profil člena Odeslat soukromou zprávu Najít příspěvky člena Navštívit stránky člena Přidat do seznamu známých Moderátor     ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 22020 |  Zasláno: 17.bře.2008 v 12:05 | 
| 
   Pro porovnávání reálných čísel není vhodné při programování testovat přesnou shodu (či neshodu) - dochází k zaokrouhlování reprezentace hodnoty. Použijte > nebo >=.
    | |
|  | |
| chlebovsky   Profil člena Odeslat soukromou zprávu Najít příspěvky člena Navštívit stránky člena Přidat do seznamu známých Zasloužilý člen     Přihlášen: 18.čer.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad R9 - 2022 Stav: Offline Bodů: 112 |  Zasláno: 17.bře.2008 v 13:41 | 
| 
   začnu od začátku, taková malá chybička v zadávání, a) musí být menší jako b)
 dále na začátku né n\  ale \n naopak pro nový řádek pak if (< a b) ale hlavně While = dokud je splněna podmínka. To znamená že vy potřebujete aby probíhalo tak dlouho dokud a < b popř. a <= b takže napsat  (while (<= a b)  pak fungovat bude a možná na konec bych dal (princ a)(princ "\n") nebo rovnou (princ (strcat "\nHodnota je : " (rtos a 2 2)))  | |
| 
     Ing. Martin Chlebovský www.kde-je-auto.cz GPS monitoring provozu vozidel a osob. WebDeveloper. Programátor aplikací pro Autocad a MS Office. Tvorba WWW aplikací. Modelování domů a staveb.&l | |
|  | |
| michaelflyer   Zasloužilý člen   Přihlášen: 05.úno.2007 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 105 |  Zasláno: 18.bře.2008 v 11:10 | 
| 
   To len jeden znak mi tam chýbal?! Mňa šľak trafí!!!    Ja sa stým mordujem jeden celý deň a nechápal som prečo to nefunguje! Ďakujem za pomoc. Ďakujem aj za opravu „drobných“ chýb. Zbáchal som to narýchlo. Samozrejme, že ma to neospravedlňuje :-) Ešte raz ďakujem...   | |
|  | |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
| Odpovědět   | |
| Přejít na fórum | Oprávnění fóra   Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru | 
Stránka byla vygenerována za 0,224 sekund.

AUTOCAD
 AUTOCAD INVENTOR
 INVENTOR REVIT
 REVIT CIVIL 3D
 CIVIL 3D FUSION
 FUSION 

n-krát
n-krát Možnosti tématu
 Možnosti tématu