Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |||
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() Zasláno: 16.zář.2008 v 16:26 |
||
...řešíme problém, jak se správně počítají odstupové vzdálenosti - co přesně znamená slovo "protilehlý"? Když mám půdorys, jako je na obrázku, jak se mají správně počítat? Na vysvětlenou - objekt dole (šedý solid) je stávající, objekty nahoře jsou de iure jedna stavba (nadzemní části=hustý šraf, dole propojeno podzemním parkingem=řídký šraf).
Obrázek je na iprojectu (nevímproč, ale nejde mi SEM nahrát obrázek - takže viz iproject - uživatelské soubory - odstupy.png...
podle nás není vzdálenost 6, resp. 7,8m (červené kóty) z hlediska odstupů zajímavá, protože sice jde o jednu stavbu, ale stěny nejsou protilehlé - z toho pohledu mne zajímá pouze odstup stěn stávajícího objektu a objektu nalevo (černá kóta)...
prosím:
děkuji.... |
|||
Rostislav Říha
|
|||
![]() |
|||
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
||
Mě to zase nějak nejde na Iproject. Zase nějaký zabezpečení PC. Upravil zdrk - 16.zář.2008 v 18:16 |
|||
![]() |
|||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
||
nevím proč mi to předtím nešlo nahrát...teď už to jde...tak tady je schema:
|
|||
Rostislav Říha
|
|||
![]() |
|||
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
||
Já bych to měřil šikmo podle obrázku
|
|||
![]() |
|||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
||
proč?
zkuste prosím vysvětlit, která ustanovení v normě/otpčkách Vás vedou k tomu, že tam v rozích máte ty oblouky - o tom tam přece nic není ...mně by spíš logika velela toto:
II
= O =
II
...doufám, že schema je srozumitelné...
|
|||
Rostislav Říha
|
|||
![]() |
|||
be_em ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
![]() |
||
... to potom podľa Vás znamená, že by tá vzdialenosť dĺžky 7,8 m kľudne mohla byť aj 1 meter, že???????
.... mám výklad k zákonu (lenže v SR) kde píšu: Podľa ust. § 6 ods. 7 vzájomné odstupové vzdialenosti medzi rodinnými domami treba merať na najkratších spojniciach medzi vonkajšími povrchmi obvodových stien. ... ja to riešim stále v zmysle tohto zákona, tzn. súhlasím s pánom "ZDRK-om" ... podľa mňa Vaša min. odstupová vzdialenosť je 7,81 m (pozn. uvedené vzdialenosti sa stanovujú z rôznych hľadísk, kde jedným z dôležitých je požiarne a hygienické, ktoré sa "šíri" medzi objektami najkratšou vzdialenosťou) |
|||
![]() |
|||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
||
de iure ano a my jsme KOMERČNÍ kancelář. jakmile mi někdo vysvětlí normou podložený opak, přestanu to klientům nabízet.
podobně je to i v ČR - až na to, že s nebavíme o rodinných, ale o bytových domech, a je to "na spojnici PROTILEHLÝCH stěn" ... co jsou to protilehlé stěny?
můj dotaz vychází z předpokladu, že mi požár, osvětlení a vše ostatní vychází...
|
|||
Rostislav Říha
|
|||
![]() |
|||
be_em ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
![]() |
||
no aspon dačo máme v SR lepšie
![]() ... spojnica protiľahlých stien je veľmi zlý výklad, jednoznačne "najkratšia spojnica medzi vonkajšími povrchmi obvodových stien" je vždy jasne definovaná. Zákon sa týka akýchkoľvek bytových domov, len uvedený výklad čo som priložil sa týkal problému rodinného domu a bolo to oficiálne stanovisko nášho ministerstva. Nie vždy je dobré slovíčko v zákone si doslovne vykladať. Dole prikladám obrázok kde Vašu myšlienku troška preženiem, druhý obrázok je moje vysvetlenie. |
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Přesně takto jsem to myslel. Odstup by měl být ve všech místech v požadované vzdálenosti. Pokud rohy nezaoblím, bue se mi vzdálenost dále protahovat - bude větší než požadovaná. Stejné je to i s požárně nebezpečným prostorem kolem objektu.
|
|||
![]() |
|||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
||
byli jsme na konzultaci na magistrátě a vy všichni, co rohy zaoblujete, jste měli pravdu.
Jinak v tom, které fasády jsou protilehlé, úřad sám moc jasno nemá a řídí se zdravým rozumem (pokud to v tomto kontextu není oxymoron:-)
|
|||
Rostislav Říha
|
|||
![]() |
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.