ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Registrujte se na konferenci CADfórum 2025 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoCivil se nainstaloval do jiných adresářů

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2578
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Civil se nainstaloval do jiných adresářů
    Zasláno: 16.říj.2008 v 09:50
Konečně snad začínám dohánět resty a začínám doinstalovávat upgrady všech aplikací na 2008 (2009 musí kvůli OS počkat)
Konkrétně k Civilu.
Když jsem začátkem roku instaloval druhý kousek C3D 2008, nainstaloval se do stejných adresářů, takže stačilo jenom zkopírovat profily (ARG) a CUI a následně v cestách typu "Documents and settings\uživatel\....\....." přepsat jméno uživatele a všechno se rozběhlo tak, jak se máThumbs%20Up
Spouštěcí ikony maji nastavený rovnou i profil.

Teď jsem instaloval třetí kousek. OS stejný (Win2000), zadaný adresář byl také stejný, jako u prvních dvou. Ale v adresářích "Documents and settings\uživatel\....\....." nebylo téměř nic z toho, co tam bylo v předchozích dvou instalacích, všechno bylo v "User data cache" v hlavním adresáři Civilu, jinde byly i šablony a další věci.Thumbs%20Down

I když jsem velmi pečlivě zkontroloval a nastavil všechny cesty, dokonce nakopíroval soubory ve stejné struktuře (jako u prvních dvou instalací) do "Documents and settings\uživatel\....\....." , stále to není bez chyb.
Po spuštění (Civilu i acadu) to hlásí "Nelze použít soubor profilu. Některé informace uložené v poslední relaci nebudou pravděpodobně obnoveny" a pak "Katalogový soubor 'Support\AcFields.fdc' nenalezen"

Přitom po odklepnutí těchto hlášek se Civil i acad spustí, ve správném profilu a pracovním prostoru (i když ten není zcela správně nastaven - ale po "přenastavení" výběrem STEJNÉHO pracovního prostoru se vše srovná !?)
A k přitom na všechny adresáře "...\support" jsou nastavené cesty, nepomohlo ani zkopírování AcFields.fdc i do jiného adresáře Support

Nic na tom nezměnilo ani kompletní odinstalování (včetně SP2 a CK) a kompletní nová instalace
Že by se nějak v průběhu výroby nosičů C3D 2008 změnil instalátor? Anebo v čem může být chyba? Docela mne děsí, co si to vymyslí při dalších instalacích, co mne ještě čekají .......
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21965
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2008 v 09:54
A byl program alespoň jednou spuštěn? Problém je zřejmě způsoben jen nestandardní instalací - ruční kopírování adresářů určitě není vhodný způsob rozmístění. Pro automatické rozmístění na uživatelských počítačích ze síťového obrazu mají instalátory AutoCAD aplikací vlastní nástroje.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2008 v 10:53
Jedná se o samostatné - nikoliv síťové licence, tudíž jsem instaloval z příslušného konkrétního DVD, odpovídajícího sériovému číslu. Na to, abych něco bezhlavě (a bez originální instalace) nakopíroval, jsem si už s autocady něco užil Wink

Právě že veškeré "ruční" zásahy jsem začal aplikovat až poté co to i po odinstalaci a nové kompletní instalaci odmítalo "normálně" fungovat - a to i s automaticky vytvořenými zástupci na ploše.  

Uvedené hlášky - a vlastně původně (při spuštění hned po instalaci) bylo jich podstatně více (např. to neznalo base.dcl) se objevily i před mými zásahy.
Právě když jsem začal pátrat, proč to ty soubory nemůže nalézt, tak jsem zjistil ony podivné nesrovnalosti v nainstalovaných adresářích.
Nejdříve jsem všechny cesty na "Documents and settings\uživatel\....\....."  (kde - bez mého zásahu ! - téměř nic nebylo !? ) na "hlavní adresář civilu\user data cache" (kde jsem postrádané soubory našel) - a najednou se to začalo chovat aspoň tak, jak jsem popsal minule.
Pak jsem soi řekl, že "user data cache" nemusí být (už podle názvu)nejbezpečnější místo a tak jsem tedy do "Documents and settings\uživatel\....\....." ZKOPÍROVAL soubory z "user data cache" do stejné adresářové struktury, jako v oněch dvou fungujících instalacích a přenastavil cesty zpět na "Documents and settings\uživatel\....\....." .
Výsledek - stejné chování

Zatím to vypadá, že až na problémy se spouštěním - znamenající "jen" 4 zbytečná kliknutí navíc - to bude fungovat (ale nevím, jaký vliv bude mít "chybějící a přitom nechybějící" soubor AcFields.fdc)
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21965
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2008 v 11:58
Hmm, divné - zkuste to prosím poslat na support.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2008 v 12:06
Předpokládám, že máte na mysli popis problému. Pokud ano, nereagujte, pokud něco jiného, prosím specifikujte

Děkuji
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6569:AutoCAD Civil 3D 2009 Subscription Bonus Pack 2 na Vista 64.
Tip 2538:Jak přidat do AutoCADu Truetype písmo?
Tip 6887:VIPAutomatická kopie posledních verzí dokumentů z Vaultu do složky na disku.
Tip 6661:Chyba při importu/exportu DGN - "Nemáte povolení ukládat do tohoto umístění".
Tip 8797:Nastavení složky pro ukládání PDF a DWF souborů.
Tip 5490:Nelze instalovat VIZ 2008 do jiného než výchozího adresáře.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,381 sekund.