ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoUV mapping

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
azzurit Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 23.úno.2011
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
3DS MAX 2011
Stav: Offline
Bodů: 1
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: UV mapping
    Zasláno: 23.úno.2011 v 17:15
Zdravím.

Mám problém s mapováním textur. U mě v 3DS MAX vypadají dobře namapované, ale když model vyexportuji (ve formátu FBX pomocí Autodesk FBX export) tak textura nesedí (nezobrazí se správně v žádném FBX vieweru a i výsledky, co mi ukazuje programátor, jsou špatné - stejné, jako v těch viewerech).

Po exportu to vypadá asi takto:
 http://sobolsoft.cxh.cz/data/err.png

Neví někdo, v čem by mohl být problém? Zda v nastavení exportu nebo v něčem jiném? Kdesi jsem narazil na zmínku o "texture baking", ale nevím, jak toho dosáhnout. Může být problém způsoben tím? Pokud ano, poradili byste mi prosím, jak na něj? (ideálně step-by-step).
PS: používám 3DS MAX 2011.

Přikládám ještě odkaz na video, kde je přesně postup tvorby (jak to dělám).

http://www.youtube.com/watch?v=wqPWQHc3ewA

Díky

Upravil azzurit - 23.úno.2011 v 17:16
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 464:Jak poznám, zda je v DesignJetu 5000 cartridge s UV pigmentem nebo s inkoustem?
Tip 1989:Jaká je trvanlivost tisku na HP DesignJet 5000 a CP?
Tip 5309:Jak převést odstíny barev CIE (Lab, LCH, Luv) na RGB?
Tip 1994:Jsou tisky na HP DesignJetu vodostálé?
Tip 6901:Využití WMS služeb v aplikaci Google Earth.
Tip 415:Import IGES souborů vytvoří více výkresů nebo rozvržení.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,365 sekund.