ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Katalog CAD bloků
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoMateriály- počet slotů, znovu

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
vendys Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.lis.2009
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad,3ds max, VIZ
Stav: Offline
Bodů: 60
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Materiály- počet slotů, znovu
    Zasláno: 28.bře.2012 v 13:29
Zdravím, omlouvám se, že toto podobné téma zakládám znovu, ale nedopídila jsem se pořádné odpovědi. Zvětšit počet slotů v material editoru nejde, našla jsem nějaký script, ale nevím co s tím, kam ho nahrát. Existuje prosím ještě nějaká možnost jak mít pěkně přehledně všechny mateirály? Mám max  2009. Zkoušela jsem vymazat materiály černým křížkem a nahrát nové, ale ty staré mi nezůstanou ve scéně, asi dělám něco špatně?
Děkuji za odpovědi!
Zpět nahoru
Biolit Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 09.bře.2007
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
3dsmax
Bodů: 162
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.bře.2012 v 21:47
mozna existuje nejaky script, ale zatim jsem ho nejak akutne nepotreboval. A to pouzivam ve scenach daleko vice materialu nez je slotu. Ja to resim bud pomoci multisub materialem nebo pokud potrebuju uvolnit nejaky slot, tak jednoduse pretahnu jiny material na misto slotu, ktery momentalne nepotrebuju a vytvorim si dalsi material jaky potrebuju. Zpetne se pak da kdykoliv ten stary material nacist do editoru z objektu. Je treba si uvedomit, ze editor materialu neni knihovna, ale jak nazev napovida k editaci materialu. Ale treba se nekdy dockame lepsiho editoru, kde bude i knihovna. 
Zpět nahoru
Biolit Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Používám:
3dsmax
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.bře.2012 v 22:03
Zpět nahoru
be_em Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.úno.2006
Lokalita: Slovensko
Používám:
Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT
Bodů: 865
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.bře.2012 v 08:07
Však už sme sa dočkali (slate material editor) - tam môžem mať materiálov koľko len chcem. Myslím že od verzie 2011. Viac som písal tu:
http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=14622&KW=

A presne tak som to robieval aj ja, ako píše biolit. Jednoduché a už hotové materiály som mal v multisub object materiáli.
Zpět nahoru
Biolit Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Používám:
3dsmax
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.bře.2012 v 08:54
no popravde jsem ten slate nekolikrat zkousel. Bohuzel ve mne vyvolava pocit nevolnosti a zachvaty nepricetnosti. Z meho pohledu neni dobre vyreseny a misto toho aby praci v mateditoru zjednodusil, tak ji udelal slozitejsi a mene prehlednou. Ale treba jsem tomu venoval zatim stale malo casu a jde jen o zvyk.  
Zpět nahoru
be_em Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.úno.2006
Lokalita: Slovensko
Používám:
Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT
Bodů: 865
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.bře.2012 v 11:41
Ani ja som ním nebol úplne nadšený ale čo už. Ako som písal v inom vlákne, štve ma že sa mi často stáva že si zmením materiál ktorý nechcem - treba dávať dvojklik keď chcem editovať konkrétny materiál, ale je to vec zvyku. Inak nič extra sa tam nezmenilo. Ale inak ho chvália, asi tomu treba prísť na chuť.
Zpět nahoru
vendys Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Autocad,3ds max, VIZ
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.bře.2012 v 18:31
A jak to tedy prosím vás děláte pomocí multisub? Pořád nejsem nějak chytřejší. Díky
Zpět nahoru
Biolit Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Používám:
3dsmax
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.bře.2012 v 20:04
pokud jsou objekty rozdeleny podle materialu, tak staci modifikator "material" s cislem materialu. A pokud je v jednom objektu vice materialu, tak v editpoly oznacim podle materialu prislusne polygony a priradim jim vlastni ID. V mateditoru dam jako zakladni material multisub a v nem se zadavaji jednotlive materialy. Cislo materialu musi odpovidat prirazenemu ID at uz pomoci toho modifikatoru "material" nebo v edit poly.
Ve vysledku to pak vypada tak, ze v multisub mas treba pod cislem jedna omitku, pod cislem dva treba drevo pro ramy oken, pod cislem tri treba sklo atd. No a prirazene cislo material musi souhlasit s prislusnym ID objektu.
Popsal jsem to dvakrat, tak snad se to da pochopit.Smile
Zpět nahoru
vendys Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Autocad,3ds max, VIZ
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.dub.2012 v 12:28
Ano už to chápu :). Ale mohli to mít vyřešený lépe ti autodeskové. Děkuju!
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2679:Kolik paměti je optimální mít v plotru HP DesignJet 500 pro tisk CAD výkresů formátu A0 a kolik paměti lze do plotru přidat maximálně?
Tip 1599:Chyba "Error 53" na tiskárně HP LaserJet 4.
Tip 5201:Fotorealistická tráva v 3ds max.
Tip 11058:Proč mi nefunguje osvětlení scény Inventoru větším množstvím světel?
Tip 10488:Chyba "file link" při importu Revit projektu do 3ds Max 2016.
Tip 11488:VIPiLogic makro pro nastavení přesnosti kót a tolerancí.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.