Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
vendys ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 24.lis.2009 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad,3ds max, VIZ Stav: Offline Bodů: 60 |
![]() Zasláno: 22.čer.2012 v 09:28 |
Zdravím,
měla jsem problémy s délkou renderování (320x240 - uplně ceý den), tak jsem si přenastavila renderování a světla podle různých tutoriálů (např. podle tohoto http://www.aleso3d.com/blog/wp-content/uploads/2011/05/interiorslit06.jpg). Od té doby je to sice svižnější, ale výsledný render je takový šedý mlhavý http://f63i.img-up.net/ukzka_vysl91cf.jpg. Zkoušela jsem samozřejmě nastavení různě měnit, ale nepřišla jsem na to, co to způsobuje (můj tip byl antialiasing filter, ale ať tam dám jakýkoliv, pořád to vypadá zhruba stejně). Nenapadá vás prosím něco? Děkuju |
|
![]() |
|
be_em ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
![]() |
Nepoužívam Vray (ale MentalRay), ale občas sa mi stane že mi takýto tmavý render vyjde a vtedy mám na 99% zle nastavenú kontrolu expozície, záleží podľa typu svetiel či má byť kontrola expozície zapnutá alebo vypnutá. Takže skúste ju zapnúť/vypnúť. Nič iné poradiť momentálne nemôžem, lebo tých problémov môže byť oveľa viac. A samozrejme dúfam že kontrola expozície funguje aj pod Vray (kedže vidím, že máte v scéne svetlo Skylight - VRaySky).
Nastavenie tu: Exposure Control Upravil be_em - 24.čer.2012 v 19:18 |
|
![]() |
|
Biolit ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 09.bře.2007 Lokalita: ČR (MS) Používám: 3dsmax Stav: Offline Bodů: 162 |
![]() |
nastaveni expozice se provadi pres nastaveni Vray kamery.
S nastavenim rendru je to tezke. Jine nastaveni pouzivam pro exteriery a jine pro interiery. Vysledne nastaveni se i lisi podle sceny, osvetleni sceny atd. Kazdopadne ja bych odskrtnul z toho postnuteho nastaveni v zalozce "colormapping" polozku "Don´t affect color" a v obou nastaveni "DMC sampler" bych dal na defaultnich 0,01 (pro nahledy je to dostacujici a pro finaly bych daval tak 0,008 - 0,005). A jeste jodnou v nastaveni "DMC sampler" bych zvazil hodnoty "min. samples" a "Global subdivs multiplier". Tohle nastaveni je spise pro finalni kvalitu za predpokladu, ze nemenis subdivs u materialu a ponechavas defaultnich 8. Na prubezne nahledy staci nechat defualtne 8 a 1.
|
|
![]() |
|
be_em ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
![]() |
To vážne? Pod Vray neexistuje záložka Render - Environment and Effects - Exposure Control?
A čo je toto:Vray Exposure Control Upravil be_em - 25.čer.2012 v 14:58 |
|
![]() |
|
Biolit ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 09.bře.2007 Lokalita: ČR (MS) Používám: 3dsmax Stav: Offline Bodů: 162 |
![]() |
Vray ma primarne svoji VrayPhysicalCameru, kde je vse potrebne k nastaveni ohniska, expozice, DOFu, bokeh efekt, clipping atd. Vray exposure control pouzivam treba pro tvorbu orthogonalnich pohledu, ktere vraykamera neumi. Vray exposure control umoznuje prevzit nastaveni expozice prave z Vray kamery bez potreby upravy veskereho osvetleni ve scene pri rendrovani orthogonalnich pohledu pres maxovskou kameru.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,535 sekund.