ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoŠedivý výsledný render

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
vendys Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.lis.2009
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad,3ds max, VIZ
Stav: Offline
Bodů: 60
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Šedivý výsledný render
    Zasláno: 22.čer.2012 v 09:28
Zdravím,
měla jsem problémy s délkou renderování (320x240 - uplně ceý den), tak jsem si přenastavila renderování a světla podle různých tutoriálů (např. podle tohoto http://www.aleso3d.com/blog/wp-content/uploads/2011/05/interiorslit06.jpg).
Od té doby je to sice svižnější, ale výsledný render je takový šedý mlhavý http://f63i.img-up.net/ukzka_vysl91cf.jpg. Zkoušela jsem samozřejmě nastavení různě měnit, ale nepřišla jsem na to, co to způsobuje (můj tip byl antialiasing filter, ale ať tam dám jakýkoliv, pořád to vypadá zhruba stejně). Nenapadá vás prosím něco? Děkuju

Zpět nahoru
be_em Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.úno.2006
Lokalita: Slovensko
Používám:
Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT
Bodů: 865
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.čer.2012 v 19:14
Nepoužívam Vray (ale MentalRay), ale občas sa mi stane že mi takýto tmavý render vyjde a vtedy mám na 99% zle nastavenú kontrolu expozície, záleží podľa typu svetiel či má byť kontrola expozície zapnutá alebo vypnutá. Takže skúste ju zapnúť/vypnúť. Nič iné poradiť momentálne nemôžem, lebo tých problémov môže byť oveľa viac. A samozrejme dúfam že kontrola expozície funguje aj pod Vray (kedže vidím, že máte v scéne svetlo Skylight - VRaySky).

Nastavenie tu:
Exposure Control

Upravil be_em - 24.čer.2012 v 19:18
Zpět nahoru
Biolit Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 09.bře.2007
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
3dsmax
Bodů: 162
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.čer.2012 v 09:31
nastaveni expozice se provadi pres nastaveni Vray kamery.

S nastavenim rendru je to tezke. Jine nastaveni pouzivam pro exteriery a jine pro interiery. Vysledne nastaveni se i lisi podle sceny, osvetleni sceny atd. Kazdopadne ja bych odskrtnul z toho postnuteho nastaveni v zalozce "colormapping" polozku "Don´t affect color" a v obou nastaveni "DMC sampler" bych dal na defaultnich 0,01 (pro nahledy je to dostacujici a pro finaly bych daval tak 0,008 - 0,005).  A jeste jodnou v nastaveni "DMC sampler" bych zvazil hodnoty "min. samples" a "Global subdivs multiplier". Tohle nastaveni je spise pro finalni kvalitu za predpokladu, ze nemenis subdivs u materialu a ponechavas defaultnich 8. Na prubezne nahledy staci nechat defualtne 8 a 1.
Zpět nahoru
be_em Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.úno.2006
Lokalita: Slovensko
Používám:
Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT
Bodů: 865
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.čer.2012 v 14:56
To vážne? Pod Vray neexistuje záložka Render - Environment and Effects - Exposure Control?

A čo je toto:Vray Exposure Control

Upravil be_em - 25.čer.2012 v 14:58
Zpět nahoru
Biolit Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 09.bře.2007
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
3dsmax
Bodů: 162
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.čer.2012 v 17:08
Vray ma primarne svoji VrayPhysicalCameru, kde je vse potrebne k nastaveni ohniska, expozice, DOFu, bokeh efekt, clipping atd. Vray exposure control pouzivam treba pro tvorbu orthogonalnich pohledu, ktere vraykamera neumi. Vray exposure control umoznuje prevzit nastaveni expozice prave z Vray kamery bez potreby upravy veskereho osvetleni ve scene pri rendrovani orthogonalnich pohledu pres maxovskou kameru.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11695:Navisworks mi nedovolí raytrace render - tlačítko je šedivé.
Tip 9975:Jak v AutoCADu vytvořit render bez pozadí (průhledný)?
Tip 9234:Jak změnit šedivé pozadí v rendru Revitu?
Tip 8486:Jak změnit barvu stromů ve vystínovém pohledu Revitu?
Tip 5499:Jak nastavit barvu pozadí pro Render?
Tip 9784:Výsledky pevnostní analýzy se mi zobrazí šedivě, bez barev.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,535 sekund.