Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Mart.Kolin ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 05.dub.2005 Stav: Offline Bodů: 40 |
![]() Zasláno: 09.zář.2005 v 08:34 |
Zajímalo by mě, jestli lze přes vlastní tlačítko:
1. zapsat číslo nebo text do příkazového řádku 2. zadat příkaz "poslední" (jako podpříkaz editačních příkazů) |
|
![]() |
|
Pepa ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: LT 2014 CZ Stav: Offline Bodů: 445 |
![]() |
já myslím že určitě, vždyť se na příkazovém řádku zobrazí všechny příkazy, jen makro nesmí začínat ^c^c
ad 2) do makra tlačítka zadejte _L; |
|
![]() |
|
![]() |
ad1) Upřesnění dotazu: jak přes tlačítko zadat text na příkazový řádek tak, aby v něm stále zůstal aktivní kurzor a nebral ho jako příkaz... Jde mi o toto: zadávat číselné hodnoty pomocí vlastních tlačítek "0-9" a "." a "enter", v podstatě si vytvořit vlastní numerickou klávesnici z tlačítek...myslím si že nejsem první koho to napadlo a že to možná nějaká nadstavbe řeší. ad2) _L; vybere ze skupiny posledně použitých objektů pouze jeden poslední element. Umí nějaký příkaz vybrat celou skupinu?
|
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
1) To bylo kdysi řešeno něhde v nápovědě. Myslim, že se za poslední znak dá kód pro backspace. 2) _Last x _Previous |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Pamatoval jsem si to dobře :-) v nápovědě se píše příklad pro numerickou klávesnici: [1]1x^H |
|
![]() |
|
![]() |
Díky za pomoc, teď už to funguje. Výběr poslední skupiny nějak nefungoval (možná je to verzí ACad 2004 LT) ale dal jsem jako příkaz "p" (poslední) a už to vybírá vše. |
|
![]() |
|
![]() |
Ve stavovém řádku? Na co to bude dobré. No ale budiž - tam se zobrazuje to, co zadáte při tvorbě tlačítka do kolonky Popis. Pokud to tvoříte přímo do souboru mnu, pak je to to, co je v sekci Helpstrings a je to s definicí tlačítka provázáno přes jeho uznačení - např. ID_USERBOTTON_0. V příkazovém řádku se to IMHO zbrazuje. 2. _Previous nebo Předchozí a ne _Last nebo posLední. Poslední je jeden objekt, předchozí je poslední výběr. |
|
![]() |
|
![]() |
Omlouvám se, to byl komunikační šum. Myslel jsem příkazový řádek...že to prostě bude fungovat stejně jako když zadávám čísla přes klávesnici. Abych tu hodnotu viděl, zkontroloval, popř. upravil... |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21907 |
![]() |
^P
|
|
![]() |
|
![]() |
Pokud máte nastaveno MENUECHO na 0, tak to funguje, jak si představujete.
|
|
![]() |
|
![]() |
^P Mno, ano - ale jak v LT vyřešit, jestli je předtím zapnuté, nebo vypnuté. Nejspíš DIESELEM, ale nad tím se mi teď nechce dumat - resp. musím se živit.
|
|
![]() |
|
![]() |
Vše funguje, děkuji zúčastněným za výpomoc. Až to trochu poladím, dám to asi někam pro stažení.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,398 sekund.