Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() Zasláno: 17.čvc.2007 v 12:46 |
Dobrý den,
potřeboval bych zase pomoc od zkušenějších kolegů programátorů. Často čistím výkresy v zakázke, které se nachází v jednom adresáři. A nechce se mi jeotvírat a plikovat na ně makro. Navíc potřebuji vymazat z razítek, které s enachází v rozvržení nebo modelu bloky podpisů. Nemá prosím někdo LISPík, který by po uměl vyčistit všechny výkresy a vymazat v nih jen určité jména bloků (které jsou samozřejmě dány) a to ve všech výkresech ve vybraném adresáři aniž by bylo nutné otevírat soubroy jednotlivě?
Další problém co se týče těch podpisů je ten, že seznam názvů bloků obsahuje cca 30 jmen a ne všechny jsou v každém výkrese obsaženy, takže by bylo potřeba aby se funkce nepřerušila, když ve výkrese některý z bloků nenalezne.
Trošku podobnou funkci má strojařská nadstavba proBlbec, jejíž ukázku přikládám, jen neumí vybrat ten adresář a neumí vymazat ty podpisy. Nicméně ten dialog bych si představoval nějak podobně, tzn aby bylo možné zvolit co všechno se bude čistit.
Pokud by se našel někdo ochotný to vytvořit nebo poskytnout, byl bych moc rád a myslím, že by se něco podobného hodilo i ostatním.
Moc díky
|
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Podle mne to jde jen generováním scriptu (demo-souboru).
Jedním očkem jsem se podíval do toho lispu a mám pocit, že si taky vytváří script soubor.
Takže být vámi, bych se soustředil na odladění sekvence příkazů a/nebo lispu, který udělá požadované na jednom výkrese a pak použil generátor scriptu - o tom už se tady psalo několikrát.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
No jo, ale pokud to udělám jako demo soubro, tak řeším problém přerušení skriptu právě při těch různých podpisech (viz popis výše). O generátoru skriptu vím a znám jej, ale rpoblém je, že to čištění nebudu provádět já,a le druzí a Ti jsou rádi, že otevřou soubor o nějakých pokročilejších souborových operacích nebo skriptech nemůže být ani řeč :)
Upravil PepaR - 17.čvc.2007 v 13:16 |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Já jsem jen chtěl upozornit, že lisp neumí pracovat s více soubory. Takže nic jiného, než vytvořit demo soubor a spustit ho vám nezbyde. Máte možnost to dělat jako v tom lispu, co jste poslal, ale já bych se spíš snažil o univerzálnější řešení. Vytvořit "něco", co vám to udělá na jednom výkrese a pak spouštět pro vybrané výkresy.
Problém existence mazaných entit musíte IMHO vyřešit tak jako tak.
Co se týká spouštění skriptů - záleží, jak to uživatelům připravíte. U nás mají tlačítko, kterým spustí generátor, ze seznamu vyberou uloženou akci (třeba "Vytisknout ve formátu A3 na Xerox") a pak dají spustit vytvořený skript příkazem Demo.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Ok, takže asi máte pravdu, úpřes skript by to bylo nejlepší. Ale jak vyřešit tu možnou existenci vs absenci v návaznosti na nepřerušení.
PS: Nemohle bych Vás poprosit o poskytnutí alespoň části toho o čem se zmiňujete v předchozím příspěvku pro případnou inspiraci?
|
|
![]() |
|
![]() |
Úplně jsem nepochopil záměr. Potřebujete bloky mazat a/nebo čistit? popisovaný generátor je na www.chrudim.cz/seiner.
řádka menu pro jeho spouštění vypadá u nás:
ID_davka [&Dávkové zpracování]^C^C(startapp "//SBS-TRANSYS/cad/support/Davka2002.exe" "//SBS-TRANSYS/cad/support/prikazy2.txt")
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Šikovný generátorek, jen co je pravda, děkuji za odkaz. Já prvně myslle, že máte na mysli program Autodesku ScriptPro - o tomhle jsem neměl páru.
Myslíte, že bych mohl být tak moc otravný a požádat Vás ještě o ikonku k té funkci?
A další dotaz, funguje Davka2002.exe spolehlivě i když ji na druhé PC jen nakopíruju a neprovedu instalaci?
Ještě jednou díky
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21952 |
![]() |
Ano, i makro ve ScriptPro se dá spustit "jedním čudlíkem".
Chcete-li volitelně mazat určitý blok ve výkresu, dejte do skriptu něco jako:
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Tuším, že bych to měl přidat na ten řádek co je tučně, ale přesto bych požádal o radu.
Upravil PepaR - 18.čvc.2007 v 08:12 |
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
Viz můj starý příspěvek v tématu
|
|
-FerTh-
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,707 sekund.