ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
DEFENCEO - cesta k zakázkám v obranném průmyslu
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoZměna měřítka u knihovny AutoCAD Mechanic

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
letopissi Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 18.kvě.2013
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD 2009+2012 , Inventor 2009+2012
Stav: Offline
Bodů: 9
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Změna měřítka u knihovny AutoCAD Mechanic
    Zasláno: 18.kvě.2013 v 16:07
Dobrý den
prosím, mohl by mi někdo poradit ohledně změny měřítka v knihovně součástí? Vše co z ní vložím, je strašně malé, ale to co nakreslím je normální i vložený rámeček s razítkem. Jenom normalizované součásti z knihovny se vkládají hodně malinké. Ale když chci na hřídel vložit ložisko z knihovny součástí. Tak se mi nevloží a vyhodí mi to chybu. ...
Když si najdu v knihovně to správné a chci ho vložit, Nejprve to chce po mě "bod vložení na kontuře hřídele" co to prosím znamená?. Když kliknu na osu hřídele, tak do dále chce "bod na ose" tak kliknu znova na osu "pak to chce "natočení a vzdálenost". Tak popojedu kousek vedle a kliknu. Poté se mi zobrazí okno, kde napíšu požadované rozměry, v další části vlastnosti ložiska a když kliknu na další, Tak mi vyskočí chyba: "Geometrická omezeni: Nebyl nalezen žádný platný datový záznam" A dále mě to nepustí.
Prosím poradil by mi někdo?
Děkuji předem za radu. 
Zpět nahoru
VlJanecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Bodů: 463
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2013 v 17:19
A kreslíte to 1:1?
Zpět nahoru
letopissi Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2013 v 18:59
A jak to mám zjistit? či změnit?
Zpět nahoru
VlJanecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Bodů: 463
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2013 v 21:05
To nezjišťujete, to děláte. Když kreslíte 150 mm dlouhou součástku, zadáváte 150? V modelovém prostoru by mělo být vše 1:1. Ve výkresovém prostoru pak podle nastavení pohledů.
Zpět nahoru
letopissi Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2013 v 22:01
Ano, když si nakreslím hřídel o průměru 20mm. a chci na ni udělat závit, tak se mi zavit M20 vykreslí malinký u osy hřídele.Cry
Zpět nahoru
Boleslav Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
dříve Solidworks, teď Inventor
Bodů: 341
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.kvě.2013 v 13:52
To je v modelovém prostoru nebo někde ve výkresu? Pokud ve výkresu, jaké máte měřítko v AMTITLE?
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6508:Snadná změna měřítka celého strojařského výkresu.
Tip 4373:Nefunguje mi instalace z instalačního média ADT 2006 či Inventoru 10.
Tip 7393:Editace materiálů AutoCADu 2011 - velikost textury.
Tip 6749:Hustota šrafur nezávislá na měřítku vykreslení.
Tip 2124:VIPJak změnit měřítko výkresu pouze v jedné ose (jen X, jen Y, jen Z)?
Tip 14623:Vliv měřítka na velikost značky v Dopraváku a její zobrazení ve výřezu rozvržení.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,805 sekund.