Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
chlebovsky ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 18.čer.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad R9 - 2022 Stav: Offline Bodů: 112 |
![]() Zasláno: 25.lis.2009 v 11:57 |
Zdravím všechny programátory. Nevím zda mohu tento příspěvek psát zrovna tady, ale týká se to VBA, ale né zas tak moc CADu.
Programuji přímo ve VBA (Microsoft Visual Basic 2005 Express Edition) a potřebuji se napojit na soubor s databzi. A tak mne napadlo obrátit se tady na Vás, zda jste to někdo už neřešil. Ve spojení CAD-VBA-DATABAZE samotná databáze je : soubor.gdb a já se potřebuji na ní připojit. něco jsem vygoogloval ale moc mi to nechce fungovat: Dim connect As FbConnection = New FbConnection("User=UZIVATEL;Password=HESLO;Database=localhost:D:\VBA\SOUBOR.GDB") hlasí mi chybu toho FbConnection jakoby tento objekt neznal, nevíte někdo jak z toho ven. Asi je třeba něco načíst, nějakou knihovnu nebo něco. Pokud jste to někdo řešil, a mohl by mi pomoct, a klidně přiložit i kousek programu, jak provádět sql dotazy, pro výběr, mazaní, přidávání, opravování, tak bych mu byl velice vděčný. Každopádně díky moc všem. S pozdravem Martin. |
|
Ing. Martin Chlebovský
www.kde-je-auto.cz GPS monitoring provozu vozidel a osob. WebDeveloper. Programátor aplikací pro Autocad a MS Office. Tvorba WWW aplikací. Modelování domů a staveb.&l |
|
![]() |
|
pavelstyl ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD Mech 2025, SolidEdgeE 2025 Stav: Offline Bodů: 229 |
![]() |
Tipnul bych si na nepřipojenou referenci do projektu (viz. Project settings - References - a přidat tu která obsahuje FbConnection).
Pavel Štyl
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 18.čer.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad R9 - 2022 Stav: Offline Bodů: 112 |
![]() |
Ano, přesně to si myslím i já, jenže kterou ?
|
|
Ing. Martin Chlebovský
www.kde-je-auto.cz GPS monitoring provozu vozidel a osob. WebDeveloper. Programátor aplikací pro Autocad a MS Office. Tvorba WWW aplikací. Modelování domů a staveb.&l |
|
![]() |
|
pavelstyl ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD Mech 2025, SolidEdgeE 2025 Stav: Offline Bodů: 229 |
![]() |
Vygoogloval jsem toto:
Reference: Firebirdclient-ADO NET xx Data Provider Link: Pavel Štyl
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
No vono to není až tak jednoduché.
Narazil jsem na spoustu problému. 1) je tam import knihovny do projektu. To má smysl, ale tu knihovnu je třeba napřed do systému dostat. "Imports FirebirdSql.Data.FirebirdClient" Jenže jak jí tam dostat, něco jsem na firebirdu našel, ale instalace je velice podivná, žádný exe atd, píšou něco o GACUTIL.exe ale to taky nikde není. Pak nějaké dll knihovny a reg soubory. Ani po 1 dni hledání a testování, restartování nic. Takže problém je v tom že v PC nemám ten modul Imports FirebirdSql.Data.FirebirdClient Nevíte někdo jak ho tam jednoduše dostat ? Díky moc. |
|
Ing. Martin Chlebovský
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Teď jsem narazil že je třeba aplikaci GACUTIL.exe která je součástí SDKs, tu nemám tak instaluju, jen se obávám toho že čím víc toho nainstaluju, tak program poběží jen u mně, a nikde jinde.
No snad né, uvidím. |
|
Ing. Martin Chlebovský
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,369 sekund.