Děkujeme za účast na konferenci CADfórum 2025 - podívejte se na reportáž
Přes 120.000 registrovaných u nás, celkem 1.104.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a 
proměnné prostředí AutoCADu.
 Diskuzní fórum, poradna
 ?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností
 Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
 Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
 Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz

| 

Odpovědět  
   | 
  archiv | 
| Autor | |

koutnak  

TOP uživatel  

Přihlášen: 20.bře.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018 Stav: Offline Bodů: 474  | 

Téma: DDS-CADZasláno: 21.čvc.2014 v 09:49  | 

| 

Na portále TZBinfo jsem narazil na informaci o profesním (topení, vzduch, voda, kanál, elektrika, ale i stavařina) BIM software DDS-CAD. Máte s tím někdo nějakou zkušenost? Produkty Autodesku mi nepřipadají pro profesní 3D/BIM použitelné, tak pátrám i po jiných SW. 

| 
 |
| 

Radim Koutňák

| 
 |
![]()  | 
 |

PepaR  
   Profil člena 
    Odeslat soukromou zprávu 
    Najít příspěvky člena 
    Navštívit stránky člena 
    Přidat do seznamu známých  
   CAD/BIM manager  

Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6218  | 

Zasláno: 21.čvc.2014 v 10:52 | 

| 

Dobrý den, 

doporučuji přečíst články z blogu Projektant bloguje, kde se autor (pan Jan Hlavatý) věnuje i tomuto softwaru:  | 
 |
![]()  | 
 |

koutnak  

TOP uživatel  

Přihlášen: 20.bře.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018 Stav: Offline Bodů: 474  | 

Zasláno: 21.čvc.2014 v 12:13 | 

| 

Díky. Koukám, že máte přehled lepší než strýček Google :-). 

| 
 |
| 

Radim Koutňák

| 
 |
![]()  | 
 |

HPC_BRNO  

Nováček  
   Přihlášen: 21.lis.2014 Lokalita: ČR (JM) Používám: ACAD LT 2015, CADKON2015TZB, DDS-CAD MEP Stav: Offline Bodů: 4  | 

Zasláno: 12.led.2015 v 18:24 | 

Dobrý den, rozhodl jste se pro něco ? Blog pana Hlavatého byl pro mě neocenitelnou inspirací.  | 
 |
![]()  | 
 |

koutnak  

TOP uživatel  

Zasláno: 12.led.2015 v 21:31 | 

| 

V blogu p.Hlavatého si rád počtu, ale o výběru BIM SW se zatím nerozhoduju, protože to po mně nikdo nechce. Jen shromažďuju informace. 

Ale ve Vašem profilu vidím, že DDS-CAD používáte. Pro jakou profesi? Můžete napsat nějaké své zkušenosti? Upravil koutnak - 13.led.2015 v 20:54  | 
 |
| 

Radim Koutňák

| 
 |
![]()  | 
 |

koutnak  

TOP uživatel  

Zasláno: 20.led.2015 v 20:32 | 

| 

Mohl byste sdělit pár svých zkušeností s DDS-CADem? 

| 
 |
| 

Radim Koutňák

| 
 |
![]()  | 
 |

HPC_BRNO  

Nováček  
   Přihlášen: 21.lis.2014 Lokalita: ČR (JM) Používám: ACAD LT 2015, CADKON2015TZB, DDS-CAD MEP Stav: Offline Bodů: 4  | 

Zasláno: 21.led.2015 v 09:29 | 

| 

Máme modul ZTI/UT. Pracujeme se ZTI. DDS-CAD jsem zvolil protože (pořadí není srovnáno podle důležitosti): 

- menší nároky na HW vybavení - je to SW, který se specialiazuje na profese - lze ihned používat, obsahuje základní prvky v dostatečné míře, další je možné samozřejmě doplňovat - používá ifc v nejaktuálnější verzi, t.j. komunikace s ostatními SW se zdá bezproblémová - má "poměrně" jednoduché ovládání - půdorysné výstupy kompatibilní se zvyklostmi 2D - mírně cenově dostupnější Nevýhody (ty podle mě jsou stejné jako u jiných SW) - zatím nelze exportovat výstupy podle zvyklostí, v našem případě schémata kanalizace, schémata nebo izometrie vody Lze toho vyjmenovat víc, toto se mě zdálo hlavní.  | 
 |
![]()  | 
 |

koutnak  

TOP uživatel  

Zasláno: 21.led.2015 v 16:55 | 

| 

Mě by více zajímaly zkušenosti s ÚT a VZT, ale co se dá dělat :-). I tak díky.

Upravil koutnak - 21.led.2015 v 21:30  | 
 |
| 

Radim Koutňák

| 
 |
![]()  | 
 |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
    Odpovědět  
   | 
  |
| Přejít na fórum | Oprávnění fóra  ![]()  Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru  | 

Stránka byla vygenerována za 0,186 sekund.

DDS-CAD
 Možnosti tématu

koutnak napsal(a):