Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.100.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a
proměnné prostředí AutoCADu.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
vendys ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 24.lis.2009 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad,3ds max, VIZ Stav: Offline Bodů: 60 |
![]() Zasláno: 31.bře.2012 v 20:54 |
Zdravím,
celý den řeším asi primitivní věc a to nastavení měřítka kóty. Vše mám okótováno v jednom stylu Poznámky, ovšem když změním nějaké parametry tohoto stylu, tak se mi kóty "neaktualizují". Konkrétně nekonečně dlouho se snažím nastavit optimální měřítko a po každé musím už hotovou kótu vymazat a udělat znovu v aktualizovaném stavu. NEchápu kde je probém? Děkuji za všechny rady. |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Dobrý podvečer,
zkuste si prosím nastavit proměnnou
ANNOAUTOSCALE na hodnotu 4. Případně použijte přepínač vedle volby měřítka poznámek ve stavovém řádku (první ikonka zprava na přiloženém obrázku). |
|
![]() |
|
vendys ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 24.lis.2009 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad,3ds max, VIZ Stav: Offline Bodů: 60 |
![]() |
Děkuji za odpověď. Nastaveno mám ale na 4 a ikona svítí. Nic se nestalo...Přitom mám 2 kotovací styly přednastavené, jeden na měřítko 1:10 a druhý na 1:1 a když označím kótu a přepínám mezi styly, tak se vůbec nic nemění :(.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Kótu nemusíte označovat, jen přepněte mezi styly a mělo by to fungovat, aniž byste musela mít v kótě přednastavený styl. V globálním seznamu měřítek samozřejmě budete mít asi vícero měřítek.
PS 1: Vyvěste případně i výkres, abychom se mohli podívat, zda není chyba náhodou i v něčem jiném. PS 2: Princip poznámek jsem nedávno vysvětloval studentům na VUT FAST v Brně, pokud byste měla kolem fakulty cestu, tak se stavte, rádi Vám vysvětlíme jak na to.
Upravil PepaR - 01.dub.2012 v 15:56 |
|
![]() |
|
![]() |
No teď to přepínání z ničeho nic funguje, nechápu...Přesto mi to nějak nejde, můžete se na to prosím podívat? U toho obrázku 1:10 je ten text malinkatý, 1:1 je OK. Chci aby ty kóty vypadaly v rozvržení stejně samozřejmě.
Moc vám děkuji http://www.edisk.cz/stahni/39555/Skrinka2.dwg_80.48KB.html |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Kóta nereagovala neboť jste u ani zvoleného kótovacího stylu ve kterém byla vytvořena, ani u kóty samotné neměla nastavenu vlastnost poznámky. Ideální je to hromadně nastavit v kótovacím stylu.
Dále bych doporučil pro výchozí styl textu, který používáte i v kótovacích stylech, nastavit velikost písma na 0. Přikládám upravený výkres: Upravil PepaR - 01.dub.2012 v 18:55 |
|
![]() |
|
![]() |
Moc díky.
Akorát v rozvržení ta velikost tetu kóty stále není stejná, nechápu to? Velikost texu 0? To mě tam ani zadat nejde? |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Protože Vám nesouhlasí měřítko výřezu s měřítkem poznámky. Vyberte si rozvržení vpravo nahoře a všimněte si jakou hodnotu máte nastavenu u rozvržení výřezu (0.9117). Pokud jej nastavíte na 1, tak bude vše v pořádku, viz obrázek.
ad velikost textu) Omlouvám se špatně jsem se vyjádřil. Nulovou velikostí textu jsme měl na mysli položku Výška textu na papíru ve stylu textu. Opět viz obrázek. |
|
![]() |
|
![]() |
Pefektní, už to všechno je jak má být. Moc děkuji za pomoc.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,367 sekund.