ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Přes 123.000 registrovaných u nás, celkem 1.130.000 registrovaných (CZ+EN). Tipy pro AutoCAD 2027, pro Inventor 2027 a pro Revit 2027. Nový Kalkulátor nosníků, Spirograf generátor a Regresní křivky v sekci Převodníky. Kompletní příkazy a proměnné AutoCADu 2027.
Autodesk Fusion - rozšiřte vaše podnikání
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na emea.support.arkance.world
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoNezobrazování interaktivních modifikátorů

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Adam Řezníček Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 06.úno.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
3Ds Max 2010; AutoCAD 2009; Maya
Stav: Offline
Bodů: 6
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Nezobrazování interaktivních modifikátorů
    Zasláno: 19.čvc.2011 v 15:19
Tohle změníš klávesou F2. F3 slouží pro vypínání a zapínání polygonů a F4 drátěného modelu.
Zpět nahoru
be_em Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.úno.2006
Lokalita: Slovensko
Používám:
Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT
Bodů: 865
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.čvc.2011 v 20:37
Na prvú otázku by to mali byť klávesy F2, F3, F4 - skúšajte. S druhou otázkou Vám nepomôžem, vedel som to ale až takú dobrú pamäť nemám :-/
Zpět nahoru
michallm Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.čvc.2011
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD 2011, 3ds max 2011
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.čvc.2011 v 21:49
A ještě se vás tedy na něco zeptám.:) Byl jsem zvyklý, že při výběru podobjektu polygon celý polygon zčervenal, ted se ale jen červeně orámuje. Není to zásadní omezení, ale je to méně intuitivní
A ještě něco, nezobrazují se mi zadní plochy objektů i přes to, že v nastavení mám volbu "Backface cull on object creation" vypnutou. Takže nyní můžu smazat tři přední polygony u boxu a zepředu box vůbec nevidím. Snažím se to vyřešit snad půl dne, ale neúspěšně.
Díky za připadnou odpověď
Zpět nahoru
michallm Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.čvc.2011 v 14:57
Moc děkuji za rady a pdf, v maxovi  mám ještě co objevovat :)
Zpět nahoru
be_em Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.úno.2006
Lokalita: Slovensko
Používám:
Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT
Bodů: 865
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.čvc.2011 v 09:22
Autodesk Keyboard Shortcuts - TIP 7503

Alebo to čo posielam v PDF si môžte vytlačiť a nalepiť niekde na stenu (je to síce z verzie 6 ale väčšina platí

Připojené souborypdf20110715_092254_shortcuts_3dsma.pdf

Keď sme už pri tých posunoch pozdĺž niektorej z osí, vyskúšajte taktiež klávesy F5, F6, F7 ktoré prepínajú pohyb na niektorú z osí, t.j. na X,Y,Z a mám pocit že F8 to prepne na pohyb po rovine XY, XZ, YZ. Treba skúšať.

Upravil be_em - 15.čvc.2011 v 09:40
Zpět nahoru
Biolit Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 09.bře.2007
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
3dsmax
Bodů: 162
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.čvc.2011 v 07:44
klavesa "X"
Zpět nahoru
michallm Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.čvc.2011 v 15:49
Dobrý den, mám problém se zobrazováním interaktivních modifikátorů jako jsou Move, Rotate apod. Normálně se při výběru objektu a zvolení modifikátoru zobrazil např. osový kříž se šipkami, za které bylo možné tahat. Z nějakého důvodu se mi ale zobrazuje pouze osový kříž bez šipek, jen s popisem os. S objektem je sice pořád možné pohybovat, ale už neovlivním jakým směrem. Jsem začátečník a v Maxu se zatím snažím nějak zorientovat, takže je možné, že jsem něco přehlédl v nastavení. Nenapadá vás, čím by to mohlo být?
Díky za odpověď
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1000:Proč se mi nezobrazují entity při tažení myší v příkazu kopíruj nebo přesuň nebo při uzlové editaci?
Tip 4318:Přiřazení materiálů AEC objektům v Autodesk VIZ.
Tip 979:Jak změnit pořadí modifikátorů v "modifier stacku" 3ds max 4?
Tip 4508:Rendering 2D čar, křivek a spline.
Tip 2805:Proč je ke všem stěnám z ADT načteným do VIZe připojen Map Scaler?
Tip 14955:Modifikátor Noise Plus pro doplnění 3D šumu v 3ds Max 2027.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,230 sekund.